Karpat Havzasındaki Osmanlı kalelerinin anlatıldığı kitap tanıtıldı

Karpat Havzasındaki Osmanlı kalelerinin anlatıldığı kitap tanıtıldı

Budapeşte'te, Macar yazar Dr. König tarafından kaleme alınan "Karpat Havzasındaki 16-17. Yüzyıl Osmanlı Kaleleri" kitabının tanıtıldığı bir etkinlik düzenlendi

BUDAPEŞTE (AA) - Macar yazar Dr. Frigyes König'in, "Karpat Havzasındaki 16-17. Yüzyıl Osmanlı Kaleleri" kitabı, Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde tanıtıldı.

König, programda yaptığı konuşmada, Macaristan'ın Zigetvar kentinde hayatını kaybeden Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman ile Macar komutan Miklos Zrinyi'nin vefatının 450'inci yılı dolayısıyla bazı etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.

Etkinlikler dolayısıyla Türkiye'nin Macaristan'da gündemde olduğunu belirten König, daha önce eski döneme ait Hırvat ve Macar ortak yapıları üzerine bir kitap hazırladığını anlattı.

König, uzun süredir özellikle kalelerle ilgili çalışmalarının olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türklerin Macaristan'da inşa ettiği yapılar üzerine bir kitabın yayımlanmasının faydalı olacağını düşündüm. Aslında yıllardır biriktirdiğim materyalleri bu kitapta topladım. Osmanlı Türklerinin Karpat Havzasında inşa ettiği yapıları bir araya getiren kitabı Macarca, Türkçe ve İngilizce olarak yayımladık. Tarihe baktığımız zaman Türkler ve Macarlar genel olarak barış içinde yaşadı. Tarihi trajedileri unutmalıyız çünkü artık bunlar aktüel değiller. Bizim görevimiz, birbirimizi iyi tanımak ve birbirimizin değerlerine saygı göstermek. Aslında bu kitabın amacı da bu dostluğa katkıda bulunmak."

Davetlilere program sonrası Türk tatlıları ve içecekleri ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :