Karnından 4,5 kilogram kitle çıkarıldı

Karnından 4,5 kilogram kitle çıkarıldı

Hatay'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 47 yaşındaki kadının karnında tespit edilen 4,5 kilogramlık kitle operasyonla alındı

HATAY (AA) - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 47 yaşındaki kadının karnında tespit edilen 4,5 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, karın ağrısı sebebiyle Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne başvuran Suna Vural, tedavi altına alındı.

Genel Cerrahi Uzmanı Onur Zambak tarafından muayene edilen, tetkik ve tahlilleri yapılan hastanın karnında kitle olduğu belirlendi.

Ameliyata alınan V.'nin karnından 2 saat süren ameliyatın ardından 4,5 kiloluk kitle çıkarıldı.

Dr. Zambak, yaptığı açıklamada ameliyata aldıkları hastanın karnındaki kitlenin başarıyla alındığını belirtti.

Çevre organlara yapışık, damar kökenli olan kitleyi almakta biraz zorlandıklarını aktaran Zambak, hastanın farkına varmaması nedeniyle zamanla büyüyen kitlenin tamamen aşağıya doğru batın bölgesini doldurmasının ilginç bir durum olduğunu kaydetti.

Başarılı bir ameliyatla hastanın karnındaki kitlenin temizlendiğini belirten Zanbak,"Biraz dikkat edilseydi ya da hasta kendi karnını biraz yoklasaydı çok rahat farkına varabilirdi. Hatta çevresindekiler farkına varıp 'neden karnın bu kadar büyüyor' demişler. Hastamız bunu önemsememiş. Ani bir karın ağrısıyla hastanemizin dahiliye polikliniğine başvurmuş ve kitlenin tespiti yapılarak hızlı bir şekilde ameliyatını yaptık." ifadelerini kullandı.

Hastanın bir süre daha hastanede takibinin yapılacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :