Karnından 25 kilogram kitle çıktı

Karnından 25 kilogram kitle çıktı

Aşırı kilosu ve karnında oluşan şişlik şikayetiyle Siirt'teki bir hastaneye başvuran 39 yaşındaki Ayten Baysak'ın karnından 25 kilogramlık kitle çıkarıldı

SİİRT (AA) - Bitlis'ten, aşırı kilosu ve karnındaki şişlik şikayetiyle Siirt'te bir hastaneye başvuran 39 yaşındaki Ayten Baysak'ın karnında tespit edilen 25 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.

Siirt Devlet Hastanesi'ne aşırı kilosu ve karnındaki şişlik nedeniyle başvuran Baysak'ın yapılan tetkiklerinde karnında kitle tespit edildi. Baysak'ın karnındaki 25 kilogramlık kitle cerrahi müdahale ile alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Şükrü Erdoğan, yaptığı açıklamada, tetkiklerde hastanın karın bölgesini kaplayan 50 santimetre çapında, 30 santimetre genişliğinde kitle tespit ettiklerini belirterek, kitlenin karaciğerin sol lobundan sağ böbreğe kadar yayıldığını ifade etti.

Erdoğan, operasyonla alınan tümörün patolojiye gönderildiğini söyledi.

- "Bu büyüklükte bir kitle ile hastanın bugüne kadar beklemesi ilginç"

Hastanın bu büyüklükteki bir kitle ile hiçbir ağrı duymadan yaşamasının ilginç olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle dedi:

"Kitlenin karnın arkasında oluşması bu ölçüde büyümesine imkan vermiş. Normalde bu tür kitleler yaklaşık 30 santimetre çapında görülebilir. Bu büyüklükte bir kitle ile hastanın bugüne kadar beklemesi ilginç."

Baysak ise, karnındaki şişliğin bir haftadır rahatsız edici boyuta ulaştığını anlatarak, kilo vermek amacıyla geldiği hastanede karnında kitle olduğunu duyduğunda çok şaşırdığını kaydetti.

Bugüne kadar herhangi bir ağrı hissetmediğini dile getiren Baysak, "Karnımdaki kitle alındıktan sonra sağlığıma kavuştum. Kilolarımdan kurtuldum. Doktorlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı