Karlıer’den Vali’nin tepkisine açıklama

Karlıer’den Vali’nin tepkisine açıklama

Karlıer’den Vali’nin tepkisine açıklama...

Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı’nın okunmasının gecikmesine tepki vererek yetkili müdüre ‘Hepsini görevden alın!’ talimatı vermişti. Olayın yaşanmasından sonra Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, yazılı basın açıklaması yaparak Vali Toprak’ın verdiği talimatın hukuki olmadığını söyledi. Karlıer tarafından Vali’nin talimatına ilişkin yapılan açıklama, “10 Kasım 2018 Anma programında” yaşanan ve Konya’mız için olumsuz bir imaj oluşturan tatsız olaydan duyduğumuz rahatsızlığı Konya Memur Sen ailesi olarak dile getirmek isteriz. Sayın Valimiz Cüneyt Orhan Toprak’ın programda aksaklık yaşandığı gerekçesi ile görevlilere tepki göstermesini ve “Tören düzenleyicilerinin hepsini görevden alın” talimatını hukuki olarak da doğru bulmuyoruz. Ayrıca ulusal medyaya yansıyan bu görüntülerin şehrimiz üzerinde oluşturulmak istenen olumsuz algıya destek verdiği de aşikardır. Büyük bir emek ile evine ekmek parası götürmeye çalışan kamu çalışanlarımız günah keçisi ilan edilemez Herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

OLAY

Atatürk'ün ölümünün 80. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende çelenk konulmasıyla başladı. Saatler 09.05'e az bir süre kalınca Vali Cüneyit Orhan Toprak, görevlilere İstiklal Marşı'nın okunması gerektiği uyarısında bulundu. Ancak uyarıya rağmen okunmadı. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Vali Toprak da görevlilere 'İstiklal Marşı'na geçin' diye tepki gösterdi.

Gecikme nedeniyle sirenler eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali'ye tören yönettiriyorlar" diye talimat verdi.