Karlıer: Üniversiteler sorumluluk almalı

Karlıer: Üniversiteler sorumluluk almalı

Memur Sen İl Başkanı Nazif Karlıer 16 Nisan'da yapılacak olan referandum sürecinde üniversitelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

M. Ali Elmacı'ya konuşan Nazif Karlıer, "Memur Sen olarak 16 Nisan'da 'evet' diyeceğimizi geçtiğimiz günde açıkladık ve startı da anlamlı bir şekilde Muğla'dan verdik. Bu süreçte özellikle üniversitelere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ülkesini seven herkesi göreve çağırıyorum" dedi.

"TEMMUZ’UN NÖBETÇİSİ, 16 NİSAN’IN ‘EVET’ÇİSİYİZ"

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın'ın "Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın ‘evet’çisiyiz" sözlerini hatırlatan  Memur Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, "Biz Memur-Sen ailesi olarak yeni bir dünya mümkün iddiasını taşıyan bir kitleyiz. Biz Memur-Sen ailesi olarak vesayetle mücadeleyi, mücadelesinin başına koymuş bir kitleyiz. Biz millet iradesini esas almak gerektiğini, demokratik zemine yatırım yapmak gerektiğini başlangıçta kuruluş aşamasında gür sesle ifade etmiş bir kitleyiz. Muğla'dan da anlamlı bir şekilde 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın ‘evet’çisiyiz diyerek yola çıktık. Referandum sürecinde de bunu daha iyi anlatabilmek adına Türkiye'nin tüm illerinde üyelerimize yönelik salon mitingleri düzenliyoruz. Bu mitinglerden bir tanesi de önümüzdeki günlerde Konya'da yapılacak" şeklinde konuştu.

"BUGÜN SORUMLULUK ALAMAYANLAR İLERİDE HESABINI VEREMEZLER"

Bu süreçte özellikle üniversitelere büyük görevler düştüğünü hatırlatan Karlıer, "üniversiteler şehri olan ve 130 bin civarında öğrenci potansiyeline sahip Konya üniversiteleri de ciddi sorumluluklar üstlenerek referandum çalışmaları yapmalıdır. Varoluş mücadelesi veren ülkemizin geleceği konusunda bugün sorumluluk alamayanlar, ilerde bunu hesabını veremezler. Bir de ülkemizin geleceğini şekillendirecek, hem seçme hem de seçilme hakkına sahip olan bu gençlere, konferanslarla 16 Nisan doğruları anlatılmalıdır" ifadesini kullandı.

M. Ali Elmacı-Memleket