Karkent İlkokulu’na anlamlı kütüphane

Karkent İlkokulu’na anlamlı kütüphane

Karatay’daki Karkent İlkokulu’nda öğrencilerin heyecanla beklediği kütüphane, velilerin ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

Karkent İlkokulundaki kütüphane eksikliğini gidermek için harekete geçen Okul Müdürü Lütfi Kanık’ın çabalarına Paye Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Akdemir, karşılık verdi. Müdür Kanık öğrencilere büyük fayda sağlayacak kütüphane hazırlama çabalarına girişti. Bunun için bağış ve gönüllü kitap toplama kampanyaları oluşturdu. Okulun spor salonunun yanında belirlediği bir odayı kütüphane yapmak için belirledi. İçerisinin dekorasyonu ve kitaplıklar için yeterli sermaye bulamayınca Bekir Akdemir harekete geçerek iç dekorasyonunu yaptırdı.

img_1199-001.jpg

ANLAMLI ARKADAŞLIK

Bitimi tamamlanan kütüphane açılış için emeği geçenlerle birlikte açılış programı gerçekleştirdi.  Okul Müdürü Kanık, Bekir Akdemir’e teşekkür ederek “Bu kütüphane Paye İnşaat tarafından imar edilmiştir” dedi. Akdemir’in çocukluk arkadaşı olduğunu ifade eden Müdür Kanık, “çocuklar için yaptığın bu çağrıya ilk kulak veren arkadaşım Bekir Akdemir olmuştur” şeklinde konuştu. Kütüphanenin açılmasını en çok öğrencilerin istediğini belirterek herkese hayırlı olmasını dileyen okul müdürü Kanık, “ bu kütüphaneyi hep birlikte kurduk. Velilerin bizlere destekleri ve öğrencilerin azmine teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlere minnettarım. Biz burada sadece kütüphane oluşturmadık, yürükleri de birleştirdik” dedi.

img_1215.jpg

ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİ ŞÖLENİ

Kütüphane açılışına yoğun katılımların arasında öğrencilerle birlikte veliler de yer aldı. Açılışta Memleket Gazetesi Reklam Müdürü Ahmet Ünver’de yer alırken çevre okul müdürlerinden; Mehmet Hanife Yapıcı Anadolu Lisesi Müdürü Rahim Çimen, Ferit Paşa İlkokul Müdürü İbrahim Çürük, Fevzi Çakmak Anaokulu Müdürü Zehra Nilgün Soydemir katıldı. Okul müdürü Kanık, emeği gecen öğretmenlere teşekkür belgesi vererek, kütüphanenin yapımını üstlenen Bekir Akdemir’e de plaket takdim etti. Kütüphanede incelemede bulunan katılımcılar daha sonra hep birlikte ikram edilen tatlılardan yedi. Daha sonra spor salonunda ana sınıfı öğrencilerin hazırladığı semazen gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Programda söz alan Bakir Akdemir, “ bu kütüphanenin herkes için hayırlı olmasını ve faydalı olmasını istiyorum. Tüm öğrencilerin ne kadar mutlu olduklarını gözlerinden okuyabiliyorum. Bana bu şansı veren okul müdürü Lütfi Kanık’a teşekkür ediyorum. Diliyorum ki bundan sonra gözlerimizin nuru öğrencilerimiz burada istedikleri gibi derslerine çalışıp, kitap okuyabilecekler. Bizler böyle bir imkân sağladığımız için gurur duyuyoruz. Bundan sonda da bu gibi yerlerin yapılmasın için elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimiz bizim geleceğiz ve onlara çok sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. Daha sonra Akdemir, Kur’an Tilaveti okuduktan sonra emeği geçen herkese teşekkür etti. Kütüphaneyi gezen öğrenciler hizmete girdiği ilk günden kitap okumaya başladı.   Servet R. Çolak – Memleket

img_1217.jpg