Kariyerine altın madalyayla başladı

Kariyerine altın madalyayla başladı

Kayseri'de, sinema filmlerinde ilgisini çektiği için karateye başlayan 10 yaşındaki Hatice Kübra Sarıtaş, ilk kez katıldığı uluslararası şampiyonada altın madalya kazandı- Hatice Kübra Sarıtaş:- "İlk katıldığım şampiyonada altın madalya kazanmak güzel bir

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Kayseri'de, sinema filmlerinde ilgisini çektiği için başladığı karatede, kısa zamanda başarı yakalayan 10 yaşındaki Hatice Kübra Sarıtaş, ilk kez katıldığı uluslararası şampiyonada altın madalya kazandı.

Balkaya Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sarıtaş, 14-16 Ağustos'ta Trabzon'da düzenlenen ve yaklaşık bin 250 sporcunun mücadele ettiği Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda 30 kiloda birincilik kürsününe çıkarak, kariyerine önemli başlangıç yaptı.

Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşından beri spor yaptığını, bir senedir de profesyonel olarak karateyle ilgilendiğini söyledi.

Ailesine spor yapmasına destek verdikleri için teşekkür eden genç sporcu Sarıtaş, başarısında onların da payı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir arkadaşım karateye gidiyordu, bu sporu ilk kez o zaman duymuştum. Daha sonra karate sahnelerinin olduğu filmleri televizyonda izleyince bu spora olan merakım iyice arttı. İzlediğim filmden sonra gördüğüm hareketleri evde yapmaya başladım. Sonra babam beni karate salonuna götürdü, orada karate yapanları izledim ve karate öğrenmeye karar verdim. İyi ki başlamışım, karateyi çok seviyorum. İlk katıldığım şampiyonada altın madalya kazanmak güzel bir duygu, umarım bu madalyaların sayısı artar."

Sarıtaş, milli formayla büyük başarılara imza atarak, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil etmek için var gücüyle çalışacağını belirtti.

Antrenör Tekin Balkaya ise Sarıtaş'ın yetenekli olduğunu, bu yeteneğini geliştirmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Genç sporcunun çalışma azminin kendilerini gelecek adına umutlandırdığını anlatan Balkaya, şöyle konuştu:

"Hatice Kübra'yı buraya babası getirdi. Televizyon izlerken karatecileri görmüş onlardan etkilenmiş, babasına 'ben karate yapacağım demiş', babası da getirdi, karateye başladı. Ağustos'ta Trabzon'da yapılan uluslararası şampiyonaya götürdük. İlk katıldığı şampiyonada rakiplerini yenerek birinci oldu, altın madalya aldı. Hem de uluslararası bir şampiyonada bu başarıyı gösterdi. Gelecek vaat eden bir sporcumuz, inşallah ilerleyen zamanlarda onu Avrupa ve dünya arenalarında göreceğiz."

 

- "Hatice Kübra'daki ışığı gördük"

 

Hatice Kübra'nın antrenmanlarını hiç aksatmadan disiplinli şekilde çalışarak başarıya ulaştığına dikkati çeken Balkaya, "Yaz tatillerinde her dönem ortalama bize 250-300 sporcu gelir. Hatice Kübra'da onlardan biriydi, baktık başarılı, yetenekli, yüksek kuşaklı arkadaşlarının arasına aldık. Onlarla beraber antrenman yaptırdık. Yaşı küçük olmasına rağmen üst seviye antrenmanlara aldık. Hatice Kübra'daki ışığı gördük o da bizim düşüncelerimizi boşa çıkarmadı. İlk katıldığı şampiyonadan başarıyla döndü" ifadelerini kullandı.

Ailelere çocuklarını spora yönlendirme tavsiyesinde bulunan Balkaya, çocukların ilgi ve yeteneklerine göre başlayacakları branşlarda, milli takımlara kadar yükselme şansları olduğunu söyledi.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de Hatice Kübra'nın başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, genç sporculara desteklerinin süreceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı