"Kariyer Fuarı" Uludağ Üniversitesi'nde başladı

"Kariyer Fuarı" Uludağ Üniversitesi'nde başladı

Üniversite bünyesindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde, öğrencilerle sektör temsilcilerini bir araya getiren fuar yoğun ilgi gördü

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kariyer Fuarı" başladı.

UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın ilk günündeki oturuma, UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, KARMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, akademisyenler, özel sektör yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bosch Rexroth Üretim Departman Müdürü Ahmet Özdemir, Oyak Renault Eğitim Enstitü Müdürü Arda Kına, Orhan Holding Nobel Automotive Fabrika Müdürü Onur Türkmen ve Faveo Eğitim Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, uluslararası şirketlerde, başarılı bir kariyer için yapılması gerekenler konusunda görüşlerini aktardı.

KARMER Müdürü Zencirkıran, AA muhabirine, öğrencilerle sektör temsilcilerini bir araya getiren fuar sayesinde, öğrencilerin, yarı ve tam zamanlı çalışmaları ile staj etkinlikleri sürecinde firmalarla temas kurmalarını amaçladıklarını söyledi.

Zencirkıran, "Fuarımıza departman ve insan kaynakları müdürleri ile yöneticiler başta olmak üzere, çok sayıda sektör temsilcisinden katılım var. Öğrencilerle birebir ilgileniyorlar. Öğrencilerimiz burada normal koşullarda ulaşamayacağı yetkililerle temas kurabiliyor ve her türlü konuyu sorabiliyor." dedi.

Önceki yıllarda fuarda kurduğu temaslar sayesinde, çok sayıda öğrencinin iş sahibi olduğunu veya staj yapma imkanı bulduğunu ifade eden Zencirkıran, "Yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 32 firma, stant açtı. Çok sayıda firmanın talebini maalesef reddetmek zorunda kaldık. Öğrencilerle özel sektörün bir araya gelmesinde çok önemli rol oynayan bir fuar olduğunu düşünüyoruz. Binlerce öğrenci geliyor. Gerek Uludağ Üniversitesi'nden gerekse farklı üniversitelerden çok sayıda genç bu fuara akın ediyor." diye konuştu.

Fuarın yarınki oturumlarında, önde gelen firma yöneticileri, öğrencilerle tecrübelerini paylaşacak. Aynı zamanda fuar boyunca açık olacak stantlarda, öğrencilere staj ve iş başvurusu imkanları sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :