Karısının Sosyal Medya Paylaşımı Cinayeti Aydınlattı

Karısının Sosyal Medya Paylaşımı Cinayeti Aydınlattı

Tataristan’ın Kazan şehrinde alacak verecek meselesi yüzünden eski ortağını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şahıs, ailesiyle birlikte kaçtığı Konya’da yakalandı.

Tataristan'ın Kazan şehrinde alacak verecek meselesi yüzünden eski ortağını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şahıs, ailesiyle birlikte kaçtığı Konya'da yakalandı. Katil zanlısını, Rus uyruklu karısının sosyal medya üzerinden paylaştığı kar görüntüsü ele verdi.

Olay, 21 Mart tarihinde Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın Kazan şehrinde meydana geldi. İddiaya göre, restoran işleten Samsunlu Yusuf Genç (49), pastanesi bulunan Denizlili Şakir M. (45) ile ortaklık yaptı. Daha sonra ortaklar arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle ikili ortaklıklarını bitirdi. Biten ortaklığın ardından Yusuf Genç'in Şakir M'ye 50 bin lira olan borcunu ödemediği iddia edildi. Arası iyice açılan eski ortaklardan Yusuf Genç, Şakir M'yi konuşma bahanesiyle evine çağırdıktan sonra evde bulunan iki Tatar uyruklu arkadaşıyla eski ortağını döverek gözünü korkutmak istedi. Şakir M'nin eve gelmesinden sonra çıkan kavgada Şakir M. mutfakta bulunan bıçakla eski ortağının boğazını keserek öldürdü. Kendisi de çıkan olayda bıçakla sırtından yaralandı.

RUS VE TÜRK İNTERPOLÜ ORTAK ÇALIŞTI

Olaydan bir gün sonra Şakir M, Rus uyruklu karısı Y.M. ve 2 çocuğu ile birlikte Türkiye kaçtı. Önce İstanbul'a aynı gün de Konya'da bulunan yakınlarının yanına gelen cinayet zanlısı, burada bir daire alarak ailesiyle birlikte yaşamaya başladı. İşlenen cinayetten 1 hafta sonra Rus İnterpolü, Türk İnterpolü ile irtibata geçerek katil zanlısının Türkiye'ye kaçtığını bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Türk İnterpolü şahsın İstanbul'a geldikten sonra aynı gün de Atatürk Havalimanı'ndan uçakla Konya'ya gittiğini tespit etmesi üzerine durumu Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro'ya bildirdi.

RUS UYRUKLU EŞİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Ailesiyle birlikte Konya'ya kaçan katil zanlısını yakalamak için çalışmalara başlayan polis, öncelikle güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alarak, Şakir M'nin gidebileceği yerleri araştırdı. Bu arada polis, Şakir M'nin Rus uyruklu karısı Y.M'nin bir sosyal paylaşım sitesinde kar görüntüsünü çekerek paylaşmasını fark etmesi üzerine paylaşımdaki yerin neresi olduğunu bulmak için de çalışmalara başladı. Titiz bir çalışma yürütülen polis, kısa sürede görüntülerin yerini tespit etti. Çekilen görüntünün Şakir M'nin yeni aldığı evine ait olduğunu belirleyen polis, dün öğlen saatlerinde şüphelinin evine operasyon düzenlendi. Şakir M. evinin bahçesinde çocuklarıyla oynarken yakalanarak gözaltına alındı.

STRESTEN YÜZ FELCİ GEÇİRMİŞ

Cinayetten sonra Konya'ya kaçarak izini kaybettirmeye çalışan Şakir M'nin burada yaşadığı stresten yüz felci geçirdiği öğrenildi. Öte yandan, gözaltına alınan Şakir M'nin polisteki ilk ifadesinde, eski ortağı Yusuf Genç'in kendisini evine çağırdığını, eve gittiğinde yanında bulunan 2 Tatar uyruklu arkadaşıyla kendisini dövmek istediklerini, çıkan kavga esnasında kendisinin de sırtından yaralandığı ve mutfakta bulunan bıçağı alarak Yusuf Genç'in boğazını kestiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Şakir M. adliyeye sevk edildi.

Etiketler :