Kardeşlik Projesi

Kardeşlik Projesi

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Artvin-Bitlis Dostluk Köprüsü" projesi kapsamında Artvin'e gelen Bitlis ekibi, Trabzon'da da etkinlik gerçekleştirdi

TRABZON (AA) - PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu geçen yıl şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, Trabzon ve Mardin arasındaki kardeşlik hayalinin gerçekleştirilmesinin ardından bir diğer proje de Artvin ile Bitlis arasında uygulamaya konuldu.

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeşlik Projesi" kapsamında "Artvin- Bitlis Dostluk Köprüsü" etkinliği düzenlendi.

Proje kapsamında, aralarında öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 55 kişiden oluşan heyet, Artvin'deki programın ardından Trabzon'a geldi.

Heyet Trabzon'da Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Kunduracılar Caddesi'nden, Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'na kadar yürüyen heyet, daha sonra Bitlis yöresine ait halk oyunları sahnelendi.

Trabzon Artvinliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Bitlis'ten gelen heyetin dört gün boyunca Artvin'in merkez ve ilçelerini gezdiğini dile getirerek, "Dolayısıyla Artvin ve Bitlis arasında bir kardeşlik köprüsü kurulmuş oldu. Aynı şekilde de Artvin'den bir heyet, ağustos ayının ilk haftası Bitlis'e gidecek." ifadelerini kullandı.

- "Şehit Kaymakamımızın hayali, vasiyeti, şu anda dalga dalga yayılıyor"

Külekçi, kardeşlik projelerindeki hedefin 50 bin insanı Güneydoğu'dan Karadeniz'e getirip, aynı şekilde Karadeniz'den de Güneydoğu'ya götürebilmek olduğunu belirterek, "Burada amaç kültürel faaliyetleri, sosyal etkinlikleri, kaynaşmayı, dayanışmayı, insanların yerinde görmesi. Buraya gelen insanlar hiç Karadeniz'i görmemişler. Dolayısıyla burayı geldiler, Karadeniz'in güzelliklerini gördüler ve çok memnun kaldılar. Gelmişken de Trabzon'a uğradılar ve bir anlamda Bitlis-Trabzon kardeşliği de dolayısıyla pekişmiş oldu." diye konuştu.

Projenin devam edeceğine ve diğer illeri de kapsayacağına dikkati çeken Külekçi, "Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk'ün en büyük hayali, o bölgede yaşayan insanlarla, burada yaşayan insanların kaynaşması ve birbirini çok iyi tanımasıydı. Bu da ona bir vesile oluyor. Şehit Kaymakamımızın hayali, vasiyeti, şu anda dalga dalga yayılıyor. Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin, ailelerine sabırlar diliyorum." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :