"Kardeş şehirler"den heyetler Ankara Büyükşehir Belediyesinde

"Kardeş şehirler"den heyetler Ankara Büyükşehir Belediyesinde

Güney Kore Cumhuriyeti'nin Sejong Belediye heyeti, kardeş şehir Ankara Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

ANKARA (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti'nin Sejong Belediye heyeti, kardeş şehir Ankara Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sosyal ve kültürel projeleri, Başkent Ankara ile Şubat 2018'de "Dostluk ve İşbirliği Protokolü" imzalayan Kore Cumhuriyeti Sejong Belediyesinin dikkatini çekti.

Birçok farklı alandaki kültür ve sanat çalışmaları hakkında bilgi alan Güney Kore heyeti, mehteran takımı, FOMGET Halk Dansları Topluluğu ve Kent Orkestrası'nın gösterilerini büyük bir ilgiyle izlediği belirtildi.

Sejong Kültür Vakfı Başkanı Lin ByungTaik, Sejong Kültür Vakfı Kültürel Projeler Başkanı Young-Hee Choi ve Sejong Belediyesi Uzmanı Geun TackIm, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal ile Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Yılmaz'ı da bu kapsamda ziyaret etti.

Başkent turuna çıkan Sejong Heyeti önce Kore Parkını daha sonra Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Proje Alanı ile Ankara Kalesi ve Etnografya Müzesini de ziyaret etti.

Heyetin büyük bir ilgiyle izlediği ve Koreli Müzisyen Wonju Lee’nin de Kent Orkestrası'na trompetiyle eşlik ettiği konser başkentlilerden tam not aldı.

- Festivale davet

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sejong Kültür Vakfı Başkanı Lin Byung Taik, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden etkilendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi ve Ankara'yı ilk defa ziyaret ettim. Çok güzel bir şehir, çok beğendim. Ankara her şeyden önce Sejong Belediyesi ile kardeş belediye ve bunun dışında Ankara uluslararası çok önemli bir görevi yürütüyor. Kore ile Türkiye arasında kültür alışverişi yapmak ve Kore'de ekim ayında yapılacak festivale Türk sanat dalından bir tanesini davet etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Hepsinin performansı birbirinden güzel. Biraz düşünüp ona göre karar vereceğiz. Bundan sonra da farklı farklı dallardaki sanatlarınızı her sene ülkemize davet edeceğiz. Seneye de biz Sejong Belediyesi olarak Ankara'daki Festivale katılmak istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :