Kardemir Karabükspor'un gol ayağı Traore

Kardemir Karabükspor'un gol ayağı Traore

- Karabük ekibinin Burkina Fasolu futbolcusu, bu sezon 6 maçta kaydettiği 5 golle Süper Lig'in en çok gol atan 4 oyuncusundan biri oldu- Traore:"Karabük bir işçi kenti. Takım ise işçilerin alın terinden kesilen paralarla ayakta duruyor. İşçilerin alın ter


KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Kardemir Karabükspor'un Burkina Fasolu milli oyuncusu Abdou Razack Traore, bu sezon 6 maçta attığı 5 golle Spor Toto Süper Lig'in en çok gol atan 4 oyuncusunun arasına girdi.

Bir dönem Casablanca, Rosenborg, Lechia Gdansk ve Gaziantepspor forması giyen, Avrupa kupaları ve milli takım tecrübesi de bulunan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Traore, 2014-2015 sezonunda Kardemir Karabükspor'a geldi.

Takımı TFF 1. Lig'e düşünce Atiker Konyaspor'a kiralanan ve geçen sezon 30 maça çıkıp 7 gol kaydeden tecrübeli oyuncu, Kardemir Karabükspor'un bu sezon yeniden Süper Lig'e yükselmesiyle takımına geri döndü.

Hırvat teknik direktör Igor Tudor yönetiminde tamamına yakını yenilenen bir kadroyla sezona başlayan Karabük ekibiyle 6 maça çıkan ve 515 dakika sahada kalan milli oyuncu, bu süre içinde 5 gol atarak Spor Toto Süper Lig'de yine beşer golleri bulunan Beşiktaş'tan Cenk Tosun, Galatasaray'dan Eren Derdiyok ve Kayserispor'dan Welliton Soares Morais ile birlikte en çok gol atan oyuncu unvanına sahip oldu.

Futbol kariyerinde 193 resmi maça çıkan ve bu maçlarda hiç kırmızı kart görmeyen Traore'nin, bu sezon sonunda kırmızı-mavili ekiple sözleşmesi sona eriyor.


- "Önemli olan takımın başarısı"


Abdou Razack Traore, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden Karabük'e gelmekten mutlu olduğunu, takım arkadaşlarıyla çok iyi bir uyum yakaladıklarını söyledi.

Takım arkadaşlarının da yardımıyla goller bulduğunu aktaran Traore, "Önemli olan takımın başarısı. Karabük bir işçi kenti. Takım ise işçilerin alın terinden kesilen paralarla ayakta duruyor. Bütün gayretim işçilerin alın terine layık olabilmek. Şimdiye kadar bunu başardım diye düşünüyorum. Bundan sonrası için de elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Çok kaliteli bir teknik direktöre sahip olduklarını belirten Traore, "Takım olarak iyi futbol oynuyoruz. Sahada korkusuzca mücadele edip her an gol arayan bir ekip var. Bu ekipte olmak sevindirici." dedi.

Traore, kendisinin gol atmasının çok önemli olmadığını, sahada teknik direktörleri Igor Tudor'un verdiği görevi yapmaya çalıştığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :