Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Tankut:

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Tankut:

''İnişli çıkışlı bir grafiğimiz var ama her şeye rağmen ligde ikinci sıradayız''

KARABÜK (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ''İnişli çıkışlı bir grafiğimiz var ama her şeye rağmen ligde ikinci sıradayız'' dedi.

Teknik direktör Elvir Baliç, futbolcular Rıza Efendioğlu ve Simon Zenke ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonu'nda Uni Mavi Ateş taraftar gurubunun düzenlediği söyleşiye katılan Tankut, kırmızı-mavili takıma uzun yıllar hizmet verdiğini, 4 yıl önce bıraktığı bu göreve, takımı bir üst lige taşımak için yeniden geldiğini ifade etti. 

Sezona hazırlanırken takımı adeta yeniden kurduklarını belirten Tankut, "Takımın sıkıntıya girmemesi için Spor Toto Süper Lig'de oynayan oyuncular ile yollarımızı ayırdık. Uyum sürecini aşmaya çalışıyoruz. İnişli çıkışlı bir grafiğimiz var ama her şeye rağmen ligde ikinci sıradayız" diye konuştu.

Tankut, teknik direktör Yılmaz Vural ile yolların ayrılmasıyla ilgili soruya, "Ligde 12. haftayı oynayacağız. Takımların bir çoğu hoca değiştirdi. Yılmaz Vural hoca da 12. takımı olarak Kardemir Karabükspor'u düşürdü. Herhalde PTT 1. Lig'den aşağıya düşmek istemediğimiz için Yılmaz Vural ile devam etmek istemedik" cevabını verdi. 

Teknik direktör Elvir Baliç ise Kardemir Karabükspor'a gelişinin çok heyecan verici ve önemli olduğunu dile getirerek, "Yaklaşık 5 haftadır takımla beraberim. Sezon sonuna kadar ligde bulunduğumuz noktayı koruyup, hedefimize ulaşmak istiyoruz. Hedefimize ulaşmak için taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolda şike süreci ve Süper Lig'de hangi takımın şampiyon olacağı sorusunu da Baliç, ''Bu süreç tamamlandı ve mahkeme kararını verdi. Bu konuda denilecek bir şey yok. Son senelerde taraftar sorunumuz var. Bundan sonrası önemli. Taraftarda bir isteksizlik var. Bizim için önemli olan takımımız. Bu sene kim şampiyon olacak, onu söylemek çok zor, 3 büyükler formda. Beşiktaş daha önde görülebilir ama ben şampiyonluk mücadelesinin en son Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçeceğini düşünüyorum'' şeklinde cevapladı.

Yardımcı antrenör Mehmet Yozgatlı da el birliğiyle çalışıp takımı şampiyon yaparak üst lige taşıyacaklarına inandıklarını söyledi.

Takım kaptanı Rıza Efendioğlu ise Kardemir Karabükspor'un hedefinin şampiyonluk olduğunu ve sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarına inandıklarını vurguladı. 

Simon Zenke ise bu takımın parçası olmaktan onur duyduğunu ve ayrıcalık hissettiğini anlatarak, "Takımımızda bir hoca değişikliği oldu. Ligde ipi göğüsleyeceğiz. Takım olarak taraftara ihtiyacımız var. Burada taraftar sorunumuz var. Onların desteğine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı