KARDEMİR Genel Müdürü Yılmaz:

KARDEMİR Genel Müdürü Yılmaz:

"(İran'a ray sevkiyatı) İlk 40 bin tonunun üretimi hemen hemen bitti ve ilk 10 bin ton ray İran'a teslim edildi"

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Uğur Yılmaz, İran ile yapılan bir anlaşma gereği bu ülkeye ray vermeye başladıklarını ifade ederek, "İlk 40 bin tonunun üretimi hemen hemen bitti ve ilk 10 bin ton ray İran'a teslim edildi." dedi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'a verilecek 135 bin tonluk rayın 80 milyon avro değerinde olduğunu söyledi.

İran'la iyi bir anlaşma yaptıklarını belirten Yılmaz, "Şu anda bunun ilk 40 bin tonunun üretimi hemen hemen bitti ve ilk 10 bin ton ray İran'a teslim edildi. Bizim bildiğimiz İran, İran olalı 600 bin ton ray kullanmış bu anlaşma öncesi. Bunun yüzde 10'u KARDEMİR'den karşılanmış. Şimdi bu hacimde tedarikle İran yerleşkesinde KARDEMİR'in önemli payı olacak. Bu ülkemiz ve KARDEMİR açısından gurur verici. Bunun inşallah devamı olur." diye konuştu.

- "Birçok ülkeye ihraç etme imkanımız olacak"

Sadece İran'a değil Avrupa'ya da ray satmak istediklerini anlatan Yılmaz, "Bunun yolu da limandan geçiyor. Filyos Limanı, KARDEMİR ve Karabük ile bölge iller için son derece stratejik hayati öneme sahip. Önümüzdeki günlerde buranın temelini atacağız, çalışmalar başlamış. Süratle liman hayata geçerse buradan ray ve diğer ürünlerimizi birçok ülkeye ihraç etme imkanımız olacak." ifadelerini kullandı.

- "O bölgeye ihracatımız olacaktır"

Suriye ve Irak'ta da barışın sağlanmasıyla bölgede yeniden yapılanma ve imar çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, "O günler inşallah en kısa sürede gerçekleşirse, şüphesiz ki bizim de beklentimiz sadece ray değil, Türkiye'nin çelik sektörü açısından da önemli. O bölgeye ihracatımız olacaktır. Bu bölgeler eninde sonunda bir gün barışa kavuşunca önemli bir pazar ve potansiyel haline gelecektir." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :