Karayipler'de uyuşturucu operasyonu

Karayipler'de uyuşturucu operasyonu

Surinam açıklarında bir balıkçı teknesinde 4,2 ton kokain ele geçirildi

SAN JUAN (AA) - ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Karayip Denizi'ndeki devriye seferi sırasında uluslararası sularda 4,2 ton kokain ele geçirdi.

Orta Amerika ülkesi Porto Riko'da konuşlu ABD Sahil Güvenlik Teşkilatından yapılan açıklamada, kokainin Surinam açıklarında seyir halindeki bir balıkçı teknesine düzenlenen operasyonda ele geçirildiği bildirildi.

Teşkilat sözcüsü Ricardo Castrodad, "Lady Michelle" adlı balıkçı teknesinin 16 Şubat'ta ABD Sahil Güvenliği ile Trinidad ve Tobago Sahil Güvenliğinin ortak devriye görevi sırasında uluslararası sularda durdurulduğunu ve teknede yapılan aramada yasa dışı maddelere el konulduğunu belirtti.

Alıkonulan tekne yakındaki Saint Vincent Adası'na çekilirken, teknede bulunan dört Guyana vatandaşı adli işlemler için ABD'ye bağlı Virgin Adaları'na gönderildi. Ele geçirilen uyuşturucu ise Porto Riko'da ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi yetkililerine teslim edildi.

Operasyonda el konulan uyuşturucunun 1999'dan bu yana Atlantik bölgesinde denizde ele geçirilen en büyük miktar olduğu kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :