Karatede 7 madalya

Karatede 7 madalya

- Milliler, Karate 1 Premier Lig'in ikinci etabında 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı


ANKARA (AA) - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları öncesi hazırlıklarını sürdüren Karate Milli Takımı, sezonun üçüncü hazırlık turnuvası olan Karate 1 Premier Lig'in ikinci etabında genel klasmanın zirvesine çıktı.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dubai'nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda milliler, 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde 16-18 Şubat tarihlerinde organize edilen turnuvaya, 73 ülkeden 619 karateci katıldı.

2017 yılını sıkletinin en iyisi olarak noktalayan milli sporcu Serap Özçelik, kumite 50 kilo finalinde Yunan Eirini Christina Kavakopoulou'nu 3-0 yenerek, altın madalya aldı.

Kariyerinde iki dünya şampiyonluğu bulunan Enes Erkan, kumite +84 kilo finalinde Belaruslu Andrei Grinevich'i 1-0 mağlup ederek, altın madalyayı boynuna taktı.

Alt yaş kategorilerindeki kariyerini 7 altın madalyayla tamamlayan Eray Şamdan, büyükler kariyerine tarihi bir başarı ekledi ve Premier Lig'deki ilk finalinde şampiyonluğa ulaştı. Kumite 60 kiloda mücadele eden milli sporcu, 2014 Avrupa şampiyonu Makedon Emil Pavlov karşısında tatamiden 2-1 galip ayrıldı ve geçen yıl bronz madalya kazandığı Dubai'de bu kez altın madalyanın sahibi oldu.

Kumite 67 kilonun Avrupa şampiyonu Burak Uygur, 21 yaş altı dünya şampiyonu Fransız Marvin Garin ile karşılaştığı finalde 2-2 berabere kaldı. İlk puanı rakibi aldığı için tatamiden yenik ayrılan milli karateci, ikincilikte kaldı.

Erkekler ferdi kata dalında üçüncülük mücadelesi iki Türk sporcuyu karşı karşıya getirdi. Emre Vefa Göktaş'ı 4-1 mağlup eden 2017 Avrupa ikincisi Ali Sofuoğlu, son iki yılda gümüş ve bronz madalya kazandığı Dubai'de bir kez daha kürsüde yer almayı başardı.


- Takımlardan iki madalya


Sezonun üçüncü turnuvasında takım kata dalında Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde finale yükselme başarısı gösterdi.

Dilara Eltemur, Gizem Sofuoğlu ve Rabia Küsmüş'ten oluşan Kadın Kata Milli Takımı, ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'ni 5-0 yenerek şampiyon oldu.

Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran ve Gökay İlgezdi'den oluşan Erkek Kata Milli Takımı ise finalde Fas'a 4-1 yenilerek ikincilikte kaldı.

Milli karatecilerden Dilara Eltemur ferdi kata, Erman Eltemur da kumite 75 kiloda üçüncülük mücadelesini kaybederek beşinci sırayı aldı.

Kulüp takımları adına yarışan Sevil Baş kumite 50 kilo, Alparslan Yamanoğlu da +84 kiloda organizasyonu beşincilikle noktaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :