Karate antrenörü çift, hayallerine sporcularıyla ulaşmayı hedefliyor

Karate antrenörü çift, hayallerine sporcularıyla ulaşmayı hedefliyor

- Uşak'ta yaşayan milli takım antrenörü Güngör ve nişanlısı Akkoyun, açtıkları kulüpte dünya ve Avrupa şampiyonaları için sporcu yetiştiriyor- Antrenör Güngör: "Ben ve nişanlım sporcu olarak Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışamadık. Sporcu olarak yapa


UŞAK (AA) - AYTUĞ CAN SENCAR - Uşak'ta, aktif spor yaşantılarının ardından antrenörlüğe adım atan nişanlı çift, hayal ettikleri uluslararası başarıya yetiştirdikleri karatecilerle ulaşmayı hedefliyor.

Milli takım antrenörü Halit Dinçer Güngör, nişanlısı Özlem Akkoyun ile geçen yıl açtıkları spor kulübünde geleceğin şampiyon karatecilerini yetiştiriyor.

En küçüğü 4 yaşında olan karatecilere mesleğin inceliklerini anlatan genç antrenörler, bir zamanlar hayalleri olan dünya ve Avrupa şampiyonalarına sporcularını göndermeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda Türkiye Karate Federasyonu Uşak İl Temsilcisi olan Güngör AA muhabirine yaptığı açıklamada, nişanlısıyla 2009 yılında Isparta'daki bir müsabakada tanıştıklarını söyledi.

Profesyonel spor yaşantısının ardından nişanlısıyla 2016'da karate kulübü açtıklarını hatırlatan Güngör, "2013 yılında antrenörlük belgemi aldım. Ülkemizin en genç karate milli takım antrenörüyüm. Kulübümüze kayıtlı 100 sporcuya eğitim veriyoruz. Ben ve nişanlım sporcu olarak Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarışamadık. Sporcu olarak yapamadığımızı antrenör olarak yapmaya çalışıyoruz. Uluslararası müsabakalarda yarışacak sporcu yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Akkoyun ise antrenmanlarda disiplin ve yenilikçi bir yaklaşımı ön planda tuttuklarını kaydetti.

Öğrencilerinin hem eğitimde hem de sporda başarılı olmaları için çalıştıklarını belirten Akkoyun, "Babamın desteğiyle 11 yaşında karateye başladım. Üniversiteyi Uşak'ta okudum ve 5 senedir buradayım. Profesyonel hayatımızda ulaşamadığımız hayallerimizi, sporcularımız sayesinde başaracağız." ifadelerini kullandı.


- Gururları Hatice ve Süleyman


Genç antrenörlerin 11 yaşındaki sporcuları Süleyman Aydemir ve Hatice Kozaklı ise kısa sürede elde ettikleri başarılarıyla dikkati çekiyor.

Kulübe kayıt yaptırdıktan 18 ay sonra turnuvalara katılmaya başlayan ve kilolarında Türkiye birincilikleri bulunan Aydemir ile Kozaklı, bu süreçte 30'un üzerinde madalya kazandı.

Antrenörleri şimdi bu 2 sporcuyu Balkan Karate Şampiyonası'na hazırlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :