Karataylı emekliler İstanbul’u gezdi

Karataylı emekliler İstanbul’u gezdi

Karataylı emekliler İstanbul’u gezdi

YHT Garında emeklileri İstanbul'a uğurlamaya gelen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir çağın kapanıp, yeni bir çağın başlangıcına vesile olan medeniyetler şehri İstanbul'u yerinde görmeleri ve hoşça vakit geçirmeleri amacıyla emeklilerimiz için böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Karatay Belediyesi tarafından organize edilen Emekli Konakları sakinleri kültür ve tarih gezisi için İstanbul'a gittiler. YHT Garında emeklileri İstanbul'a uğurlamaya gelen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir çağın kapanıp, yeni bir çağın başlangıcına vesile olan medeniyetler şehri İstanbul'u yerinde görmeleri ve hoşça vakit geçirmeleri amacıyla emeklilerimiz için böyle bir program düzenlediklerini belirtti. Farklı zamanlarda yaptığımız kültür gezilerine bir yenisini daha ekleyerek emeklilerimizi İstanbul'a gönderiyoruz diyen Başkan Hançerli; emeklilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde güzel vakit geçirmelerini diledi. Başkan Hançerli; yaklaşık 220’e yakın emeklinin katıldığı İstanbul gezisinden tüm emeklilerimizin mutlu dönmelerini umduğunu belirtti.

REHBERLER EŞLİĞİNDE GEZDİLER

Geziye katılan emeklilere gezi boyunca gidilen yerlerin sunumunu 5 kişilik ekipten oluşan turizm rehberleri anlattı. Emekliler gezinin ilk günü Topkapı Sarayı'nı gezerek burada kutsal emanetlerin yer aldığı bölümleri görme fırsatı buldular. Devamında Yere Batan Sarnıcı, Ayasofya Cami ve Sultan Ahmet Camii'ni ziyaret ettiler. Gezinin ikinci günü meşhur sahabe Hz. Eyyub El Ensari Hazretleri'nin türbesinin yer aldığı Eyüp Sultan Camii ve Türbesini ziyaret eden emekliler burada dualarını yaptılar.  Ardından Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan ve içerisinde İstanbul'dan 59 eser, Anadolu'dan 57 eser ve Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı mirası 12 eser ile toplamda 128 eserin maketlerinin yer aldığı Miniatürk'ü ziyaret eden emekliler yapılan eserlere hayran kaldılar. Sonrasında İstanbul'un Fethi sırasında Topkapı ve Edirne surlarında yaşanan kuşatmanın canlandırılmasının yer aldığı Panorama 1453 Tarih Müzesini ziyaret eden emekliler, fethin yaşandığı o anlara bizzat şahit oldular. Gezinin sonunda günün yorgunluğunu boğazın serin sularında tekne turu yaparak atan emekliler boğazın eşsiz yalılarını ve konaklarını seyrederek İstanbul'un tadını çıkarma fırsatı buldular. Haber Merkezi