Karataylı emekliler İstanbul’u gezdi

Karataylı emekliler İstanbul’u gezdi

Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırdığı emekli konaklarından faydalanan emeklilere yönelik bir İstanbul gezisi düzenledi.

 

Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırdığı emekli konaklarından faydalanan emeklilere yönelik bir İstanbul gezisi düzenledi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Büyük Çamlıca Camii’nde Cuma Namazı kılarak emeklilerle bir araya geldi. Karatay Belediyesi olarak ilçeye 22 emekli konağı kazandırdıklarını belirten Başkan Hasan Kılca, “Amacımız, emeklilerimizin daha iyi ve kaliteli zaman geçirmeleri. Bu tür gezi ve etkinlikler de buna önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

KILCA, CUMA NAMAZI’NI ÇAMLICA CAMİİ’NDE EMEKLİLERLE BİRLİKTE KILDI

İki gün süren program kapsamında Karataylı emekliler önce Büyük Çamlıca Camii’ni gezerek birlikte Cuma namazını kıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da buradaki programda emeklilere eşlik etti. Başkan Hasan Kılca, Cuma namazı çıkışında emeklilerle bir araya gelerek bazı istişarelerde bulundu.

22 EMEKLİ KONAĞI İLE HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak emekli vatandaşların yararlanması amacıyla bugüne kadar 22 emekli konağını ilçeye kazandırdıklarını belirterek, “Emeklilerimiz, emekli konaklarında hem dinleniyor ve buralarda stres atıyorlar hem de emekliler arası dayanışma ve iletişimi sağlayarak sosyalleşmiş oluyorlar. Karatay Belediyesi olarak bizler de rahat bir ortamda dostlarıyla güzel vakit geçiren emeklilerimize yönelik sosyal, kültürel ve eğitime dönük birçok etkinlik de yapıyoruz. Bugün de tesislerimizden faydalanan emeklilerimizi İstanbul’u gezdiriyoruz. Emeklilerimizin medeniyetler şehri İstanbul’u yerinde görmelerini, iyi ve kaliteli zaman geçirmelerini arzuladık” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi’nin organize ettiği programın ilk gününde emekliler, Büyük Çamlıca Camii’nde Cuma namazı kıldıktan sonra Aziz Mahmut Hüdai Türbesi ve Camii’ni de ziyaret etti. Daha sonra ise Hz. Yuşa Peygamber’in kabrini eden emekliler, burada dua ederek İstanbul programının ilk gününü tamamlamış oldular. Gezinin ikinci gününde ise İstanbul’un Fethi sırasında Topkapı ve Edirne surlarında yaşanan kuşatmanın canlandırılmasının yer aldığı Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret eden emekliler, fethin yaşandığı o anlara bizzat şahit oldular. Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri’nin türbesinin de yer aldığı Eyüp Sultan Camii’ni de ziyaret eden emekliler, burada dualarını ederek İstanbul programını tamamlamış oldular.

karatayli-emekliler-istanbul’u--(1).jpg