Karatay’ın Parkları İlkbaharı 0n Binlerce Çiçek İle Karşılayacak

Karatay’ın Parkları İlkbaharı 0n Binlerce Çiçek İle Karşılayacak

İlçeye 4 Milyon m2 yeşil alan kazandırarak şehir merkezine nefes alabilecek mekanlar sağlayan Karatay Belediyesi, ilk baharda açacak çiçeklerin dikimini tamamladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Adalet Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Saraçoğlu Hobi Bahçeleri’nde 100.000 adet Lale, Sümbül, Nergis, Çiğdem soğanı ekimi gerçekleştirdi. Çiçek soğanlarının gelişimlerini tamamlayarak açmaları için uzun ve serin bir döneme ihtiyaçları olduğunu ve bu yüzden sonbaharda dikilmelerinin önemine değinen Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yetkilileri; bahar aylarına girilmesiyle birlikte Karatay'da parkların bir renk cümbüşüne bürüneceğini ifade etti. Parklar şehir merkezinde stres atma imkanı sağlayarak; kamelyaları, mangal üniteleri, çocuk oyun alanları, göletler, lunaparklarıyla estetiği, dinlenmeyi, eğlenceyi bir arada sunuyor.

karatay’in-parklari-ilkbahari-0n-binlerce-cicek-ile-karsilayacak-(4).jpg

Karatay Belediyesi olarak ilçeye kazandırdıkları büyük ölçekli parkların ilçenin hem prestij alanları olduğunu, hem de şehir stresinden uzaklaşabilmek için çok büyük öneme sahip olduklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli;  parkların sonbaharın gelmesi ile birlikte sarının yeşilin ve kahverenginin her tonunu ahenk içerisinde barındırdığını belirtti. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Adalet Parkı gibi Karatay’ın büyük parklarının fotoğraf meraklılarının da ilgisini çektiğini belirten Başkan Hançerli, özellikle 343.300 m2 alana sahip Şehir Parkı, içerisinde bulunan 12.500 m² kendi kendini temizleme özelliğine sahip Biyolojik Göletin fotoğrafçıların gözde mekanlarından biri haline geldiğini söyledi.

karatay’in-parklari-ilkbahari-0n-binlerce-cicek-ile-karsilayacak-(3).jpg

Başkan Hançerli “161.900 m2 toplam alanıyla Karatay’ın ikinci büyük parkı olan ve mini futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası, jimnastik aletleri alanı, çocuk oyun grubu, 180 kamelyası, 4 süs havuzu, 5 olimpiyat halkası havuzu, 1100 m bisiklet pisti, 2300 m koşu parkurunun yanı sıra Fair Play Müzesi’ne ev sahipliği yapan Olimpiyat Parkı da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

karatay’in-parklari-ilkbahari-0n-binlerce-cicek-ile-karsilayacak-(2).jpg

Karatay Belediyesi Adalet Parkı’nda 1100 m uzunluğu ile Konya’nın en uzun tartan pisti her mevsim sporseverlerin hizmetinde. Tartan pistin yanı sıra fitnes aletleri, voleybol ve basketbol sahaları, çocuklar için de oyun grupları bulunuyor.”dedi. Başkan Hançerli her mevsim farklı güzelliğe sahip olan Karatay’ın Parklarına tüm Konyalıları davet etti.  

karatay’in-parklari-ilkbahari-0n-binlerce-cicek-ile-karsilayacak-(5).jpg