Karatay’da yeşil alanlar yaza hazırlanıyor

Karatay’da yeşil alanlar yaza hazırlanıyor

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde cadde, sokak ve parklarda ağaç budama çalışmalarını sürdürüyor

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Karatay genelindeki ağaçların istenilen form, biçim, çiçeklenmeye ulaşabilmesi ve sağlıklı gelişebilmeleri için belli periyotlarda budama çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti. Budama çalışmalarında ki temel amaçlarının, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğunu belirten yetkililer; budamaların ağaçları gençleştirdiği, canlandırdığı ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığını söyledi. Yetkililer, özellikle trafikte görüş açısını engelleyerek risk oluşturan ağaçların budama çalışmalarına öncelik verildiği belirtti. Yetkililer planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürüldüğünü ve ağaç dikmenin yanında mevcut park, cadde ve yeşil alanların bakımı ile budama faaliyetlerinin bahar mevsiminde devam edeceğini vurguladı.

“2018 YILI SONUNDA HEDEFİMİZ 117 BİN AĞAÇ”

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli göreve geldiklerinde Karatay’da 570 Bin m²’lik alanda ağaçlandırma çalışması olduğunu ifade ederek; bugün bu rakamın 3 Milyon 573 Bin m²’lik bir alana ulaştığını vurguladı. 2018 yılı sonunda hedeflerinin Karatay’daki mevcut ağaç sayısını 117 Bine ulaştırmak olduğunu belirten Başkan Hançerli, ağaçların dikimi kadar bakımlarının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Hançerli Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti.