Karatay'da ücretsiz kanser taraması yapılıyor

Karatay'da ücretsiz kanser taraması yapılıyor

Karatay'da Aile Sağlığı Merkezleri, KETEM ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz kanser taramaları yapıyor

Sağlık Bakanlığı’nın önemle üzerinde durduğu KETEM ile Aile Sağlığı Merkezleri ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla koordineli yürütülen kalın bağırsak, rahim ağzı ve meme kanseri taramaları Karatay'da ücretsiz olarak yapılıyor. Kanser taramasından geçmek isteyen vatandaşlar Karatay Belediyesi tarafından hazır tutulan araçlarla Karatay Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e getirilerek kanser taramasından geçiriliyor.

karatayda-ucretsiz-kanser-taramasi-yapiliyor-(1).jpg

Kanser taramaları yapılan vatandaşlara hastalık hakkında uyarıcı bilgiler de veriliyor. Bu kapsamda çok sayıda vatandaş Aile Sağlığı Merkezlerine giderek tarama yaptırdı. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışanları ve Aile Hekimlerinin ortak olarak yürüttükleri kanserde erken teşhis ve taramaların Karatay'da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Devlet-Millet kaynaşması neticesinde böyle önemli hizmetlerin ortaya çıktığını söyledi.

HANÇERLİ VATANDAŞLARI SAĞLIK TARAMASINA ÇAĞIRDI

Vatandaşların kanser taraması için KETEM’e gönderildiğini belirten Başkan Mehmet Hançerli, "Ülkemizde yılda yaklaşık 160 bine yakın kanser tanısı konuluyor, sigara ve alkol kullanımı, obezite, stres, hareketsiz yaşam, kimyasal maddeler, radyasyon, güneş ışınları gibi etkenler kanser riskini arttırmakta. Tüm insanlığın korkulu rüyası olan kanser ile ilgili olarak vatandaşlarımızı olası bir hastalıkta erken teşhis için gerçekleştirilen proje kapsamında, aile hekimlerimizin titiz çalışmaları ile belirledikleri vatandaşlarımızı Kanser Erken Tarama ve Eğitimi Merkezinde (KETEM) taramadan geçirilmesine olanak sağlandı. Erken tanı ve tedavideki yenilikleri kanser hastalığı ile mücadelede başarılı kılan unsurlar ne ise Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız" dedi. Projenin aynı kararlılıkla devam edeceğini belirten Başkan Mehmet Hançerli, özellikle KETEM çalışanlarımıza bu projede üstlendikleri misyon ve çaba için teşekkür ediyor, tüm kanser hastalarımıza moral ve acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, erken teşhisin önemini vurgulayarak vatandaşları ücretsiz sağlık taramalarına çağırdı. Çoğunluğu ilk kez kanser taraması yaptıran vatandaşlar ise, projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken Aile Sağlığı Merkezlerine, KETEM'e ve kendilerine kolaylık sağlayan Karatay Belediyesi'ne teşekkür etti.Haber Merkezi