Karatay'da süt toplama merkezleri'nin toplu açılışı yapılıyor

Karatay'da süt toplama merkezleri'nin toplu açılışı yapılıyor

Karatay Belediyesi tarım ve hayvancılık sektörünün yaygın olduğu Karatay’da yapımı tamamlanan 3 adet Süt Toplama Merkezi'nin toplu açılışı 20 Nisan Pazartesi günü Şatır mahallesinde yapılacak.

Her geçen gün çalışmalarına bir yenisini ekleyen Karatay Belediyesi, 6360 sayılı kanun gereği belediyelerin tarımsal amaçlı yatırım yapabilmesi doğrultusunda Erler, Şatır ve Sakyatan mahallelerine kazandırılan Süt Toplama Merkezlerini halkın hizmetine sunuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  hizmete girecek Süt Toplam Merkezlerinin tamamlandığını belirterek 20 Nisan Pazartesi günü Şatır mahallesinde saat 11:00 'da düzenlenecek toplu açılış töreniyle halkın istifadesine sunulacağını söyledi. Her bir tesisin 400 m² arsa alanı üzerinde 107 m² inşaat alanına sahip olduğunu ifade eden Hançerli, tesisler içerisinde süt tankları, idari ofis ve laboratuar bulunduğunu belirtti. Yaklaşık 500 Bin TL' ye mal olan tesislerin Karatay'da süt üretiminin artırılması, kaliteli ve hijyenik süt üretimi yapılması amacıyla Süt Toplama Merkezlerini halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Hançerli, Karatay'da süt üreticilerine kolaylık sağlayacak bu tesislerde üretilen sütün kalitesinin arttırılması noktasında önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli,  yapılan hizmetlerin ihtiyaçlar dahilinde ve halk ile yapılan istişareler doğrultusunda yerinde hizmet vermeye yönelik olduğunu belirterek toplu açılışı yapılacak Süt Toplama Merkezlerinin hayırlı olmasını dileyerek törene tüm Konyalıların davetli olduğunu sözlerine ekledi.