Karatay’da sosyal hizmet atağı

Karatay’da sosyal hizmet atağı

Karatay'ın her köşesinde yükselen projeleriyle şehrin çehresini değiştiren Karatay Belediyesi, sosyal hizmetler alanında da göz dolduruyor

Sosyal belediyeciliğin gereklerini eksiksiz yerine getiren Karatay Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatarak, onların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Belediye olarak sadece fiziki değişim, caddeler, yollar yapmak değil vatandaşlarımızın kalbine giden gönül yollarını da yapmayı kendimize düstur edindik. Sadece klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Karataylı'nın günlük hayatının her alanında her anında var olmayı arzuluyoruz. Belediyemizin sosyal yönünü hem yardım faaliyetleriyle hem de uyguladığımız onlarca projeyle güçlendiriyoruz. Yardımlarımızın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaya yönelik inceleme araştırmalarımızı disiplin içinde hayata geçiriyoruz. Yerinde ziyaretlerle hizmette etkinlik ve verimlilik sağlıyoruz" dedi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUT OLUYORUZ"

Aşevinden nakdi yardıma, şefkat evlerinden gıda yardımına, asker maaşından Karatay Kart uygulamasına kadar her konuda ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’da ihtiyaç sahibi çocukların giydirilmesinin bir dayanışma örneği olduğunu söyledi. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünce belirlenen ailelerin dilediği kıyafet ve ayakkabıyı almaları için yönlendirildiğini söyleyen Başkan Hançerli, Bayramlarda binlerce çocuğa kıyafet yardımı yapıldığını belirtti. Karatay'da evi yanan aileler de unutulmadığını vurguladı.

resim85.JPG

ASKER AİLELERİNE MAAŞ VERİLİYOR

Karatay Belediyesi 4109 Sayılı Kanun kapsamında asker ailelerine askerlik maaşı veriyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatani görevlerini yapmak için kışlaya giden askerlerin ailelerine asker maaşı ödediklerini söyledi. 

"KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK"

Karatay Belediyesi olarak her konuda ihtiyaç sahibi kimsesizlerin yanında olup, onlara destek olduklarını ifade eden Başkan Hançerli, geliri olmayan sokakta kalmış, yetim ve dul ihtiyaç sahibi vatandaşları Belediye olarak, Şefkat Evlerine yerleştirdiklerini dile getirdi. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından araştırılan aileler en fazla ihtiyacı olan sıralamasına göre belirli bir zaman dilimi içerisinde aile maddi durumunu düzeltene kadar Şefkat Evlerinde kira ve yakıt bedeli alınmaksızın barınmaları sağlandığını ifade eden Başkan Mehmet Hançerli, "Hoşgörü, Hz. Mevlana’dan bize yadigar kalmış bir haslettir. İşte bu haslet doğrultusunda hayat bulan Şefkat Evleri doğal afetlerden savaşlara kadar pek çok zorluk ile imtihan edilen zor durumdaki insanlarımıza kucak açmış, onlara sıcak ve güvenli bir yuva olmuştur "diye konuştu.

KARATAY BELEDİYESİ YARDIMA KOŞMAYA DEVAM EDECEK

Karatay Belediyesi bünyesinde kurulan Aşevi ile günde 400 aileye iki öğün ve Aşevine gelme imkanı olmayan hastaların evine 2 öğün 4 çeşit sıcak yemek servisi yapıldığını aktaran Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan yemekler özel kaplarda hijyenik olarak teslim edildiğini kaydetti.

Haber Merkezi

karatay’da-sosyal-hizmet-atagi---(3).jpg