Karatay’da parklar 30 bin adet çiçekle donatıldı

Karatay’da parklar 30 bin adet çiçekle donatıldı

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, baharın gelmesiyle birlikte şehrin tüm bölgelerinde peyzaj çalışmalarına başladı.

Karatay’ın değişik bölgelerine dikimi gerçekleştirilen kadife, begonya, lobelya, sedum, gazanya türünde 30.000 adet  çiçeğin dikim çalışmalarına hız verdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Hizmet Binası önü , Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Olimpiyat Parkı, Çevre Parkı, Büyük Kumköprü, Aşkar Höyüğü parklarında çiçek dikimi gerçekleştirildiğini kaydetti.
Başkan Mehmet Hançerli; dikilecek olan çiçekler ile Karatay’ın daha estetik bir görünüme kavuşacağını ifade ederek, “İlçemizde halkımızın gözlerine ve ruhlarına hitap edecek modern bir görüntü kazandırmak amacıyla ekiplerimiz ile birlikte çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarını başlattık. Çalışmalar kapsamında 30 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirdik. Bu çiçeklerin arasında Kadife, Begonya, Lobelya, Sedum, Gazanya gibi türler bulunmaktadır. Çiçeklerin dikimini cadde ve sokaklardaki yeşil alanlara, parklar ve Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirerek ilçemize güzel bir estetik kazandırıyoruz.  Aynı zamanda çiçek dikimini gerçekleştiren ekiplerimiz, vatandaşlarımız estetik olarak gözlerine hitap eden, çiçekleri şekillendirerek görsel bir şölen sunmaktadır.” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Karatay’ımızın daha sağlıklı ve modern bir görünümde olması için çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek. Çiçek dikimini gerçekleştirdiğimiz bütün bölgelerde halkımızın gerekli hassasiyetleri göstereceklerinden eminiz diyerek hayırlı olmasını diledi.