Karatay’da okullarda eğitim öncesi tadilat

Karatay’da okullarda eğitim öncesi tadilat

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı öncesi okullarda tadilat çalışmalarını sürdürüyor

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’daki okulların fiziki durumunu daha yüksek seviyelere taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Eğitime yapılan yatırımların Karatay’ın geleceğine bırakılacak en güzel miras olduğunu belirten Hançerli, son 10 yılda Karatay’da 170 dersliğin eğitime kazandırıldığının altını çizdi. Yapılan çalışmalarla okullardaki eksikliklerin giderildiğini ifade eden Hançerli, Aynur Kasabalı İlkokulu ve Karatay Anadolu Lisesi'nde devam eden tadilat çalışmalarının en kısa zamanda bitirileceğini söyledi. Aynur Kasabalı İlkokulunun bahçe içerisinde bulunan yeşil alanın demir korkulukları ve çim ekme çalışmalarının tamamlandığını, sınıf içerisinde kırılan fayansların da yenilendiğini söyleyen Başkan Hançerli, Karatay Anadolu Lisesinde ise kazan dairesinin tamamen değiştirilerek spor salonuna çevrildiğini belirtti. Spor salonlarının, okullarda fiziki yapının ve imkanlarının en önemli bir parçası olduğunu vurgulan Hançerli, geçtiğimiz yıl 5 okula 5 spor salonu kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Karatay Belediye'sine yaptığı desteklerden dolayı teşekkür eden Karatay Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Ceylan, "İlçe sınırları içerisinde bulunan en uzak mahallede bulunan okulun asfaltını dahi döken Karatay Belediyesinin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada eğitime hizmet edeceğini ümit ediyoruz. Okulumuzun doğal gaza geçmesiyle birlikte kazan dairesinin temizlenerek yerine çocuklarımız için son derece güzel bir spor salonu yapıldı. Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.