Karatay’da kurban satış yeri ikiye çıktı

Karatay’da kurban satış yeri ikiye çıktı

Karatay ilçe sınırları içerisinde belirlenen kurban satış yerine bir yenisi daha eklenerek ikiye çıktı

Karatay Kurban Komisyonunun Kurban satış yeri olarak  belirlediği Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı'nın yanısıra yoğun talep üzerine Tatlıcak mahallesi Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi arkasında geniş bir alanı ikinci satış yeri olarak belirlendi.

Karatay Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri alarak ilçe sınırları içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin 2 farklı yerinde kurban satış yeri belirlenirken, 18 farklı yerinde ise kurban kesimine izin verilerek bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği açıklandı.

Karatay Belediyesi, kurban kesim yerlerinde vatandaşların Kurban ibadetini usulüne uygun bir şekilde yerine getirebilmesi için modern ve hijyenik kesim alanları oluşturuyor. Kurban kesim yeri olarak belirlenen Üzeri Kapalı Pazar Marketlerin yanı sıra açık alan olarak belirlenen kurban kesim yerlerinde üstleri ve çevresi çadırla kapatılarak, askılıklar yerleştirileceğini dile getiren yetkililer, kan ve diğer sıvı atıklar için rögarlar açılacağı da belirtildi. Ayrıca kesim yerlerinde temiz su ve vatandaşların kurbanlıklarını daha rahat kesebilmeleri için vinç ihtiyacı da karşılanacağı bildirildi. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Kurban Bayramının yaklaşmasıyla bayram öncesi önlemler ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirterek tüm hemşerilerinin Kurban Bayramını tebrik etti.