Karatay’da kar mesaisi

Karatay’da kar mesaisi

Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gece şiddetini artıran kar ile birlikte mesaiye erken başladılar.

Vatandaşların kar sebebiyle mağdur olmasını engellemek adına gece şiddetini artıran kar ile görevlerinin başında yer alan Karatay Belediyesi Fen İşleri Personeli çalışmalarına gündüz de devam ettirdi. Karatay’da girilmedik cadde ve sokak kalmadığını dile getiren Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri en yakınından en uzağına tüm mahallelerde tuzlama ve solisyon çalışmalarına devam edildiğini bildirdi. Yaşanabilecek sorunların önüne geçmek ve vatandaşların daha huzurlu bir kış geçirebilmeleri için önceden alınan tedbirler sayesinde Karatay Belediyesi yetkilileri 6 greyder, 3 mini kepçe, 2 solisyon aracı, otomatik tuzlama araçları, kar küreği araçları ile tüm ekibin  ana caddelerde tuzlama çalışmaları, yol açma ve kaldırım üzerinde biriken karların temizlenmesi ile alakalı çalışmaların gerçekleştirildiğini vurguladı. Yetkililer olası bir buzlanmaya karşı solisyon araçlarının da tüm sokak ve caddeleri dolaştığını ve geceden bu yana yaklaşık 50 ton solisyon ilacı kullanıldığını, yapılan tuzlama ve kar temizleme çalışmalarının yanında, kar ve yağmur suları ile tıkanabilecek rögarların temizliğini de kış mevsimi öncesinde yapıldığı için bu yönde herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Modern cihazlarla yapılan tuzlama çalışmaları sayesinde hem zaman ve personelden tasarruf sağlandığı, hem de tuzun asfalt ve betona verebileceği tahribatın en alt seviyeye indirildiğini vurgulayan Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yetkilileri yapılan bütün çalışmalarda modern cihazlardan faydalanıldığını, aşırı buzlanma ve donmaya karşı uygulanan metodlar sayesinde de daha fazla bölgede vatandaşa hizmet götürüldüğünü belirtti.