Karatay’da fidanlar toprakla buluştu

Karatay’da fidanlar toprakla buluştu

Karatay Belediyesi, Karatay Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi ve Karatay İzcileri tarafından ortaklaşa düzenlenen ağaçlandırma programında Saraçoğlu Mahallesi Telsiz Sokak’ta 75000 m²’lik alanda 3700 adet fidan dikimi yapıldı.

                                              

 Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Uğur Kaleli, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Ak Parti Karatay İlçe Başkan Yardımcısı Ali Yeşilyurt, Karatay Kent Konseyi Meclisi Başkanı Yusuf Güden, Karatay İzci Liderlerinden 2 tahtalı Eğitimci lider Hayri Solmaz, Karatay İzcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende söz alan Karatay kent konseyi Başkanı Yusuf Güden “hayırlı bir işte biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli’ye teşekkür ederiz” dedi. Eğitimci İzci Lideri Hayri Solmaz haftasonu Çanakkale’de 57. Alay yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine Çanakkale Zaferinin 100. Yılı anısına verilen Çanakkale Savaşı dönemi asker kıyafetleri ve 100. yıla özel izcilik broşu Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye hediye etti. Ardından söz alan Ak Parti Karatay İlçe Başkan Yardımcısı Ali Yeşilyurt hava su kirliliğine dikkat çekerek yapılan ağaçlandırma çalışmalarının sanayileşmenin getirdiği kirliliğe en iyi önlem olduğunu vurgulayarak çalışmaları için emeği geçen herkese teşekkür etti. Karatay Başkanı Mehmet Hançerli ise yapılan bu ağaçlandırma çalışmalarının Karatay Belediyesi’nin yeşile verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirterek ağaçlandırma çalışmaları esnasında bu alanda 140 Bin m2’sinde Yeni Hobi Bahçemiz yer aldığını söyleyerek 35 Bin m2’lik alanda Karatay Gençlik Meclisi’nin; 40 Bin m2’lik alanında Karatay izcilerinin ağaçlandırma alanı olduğunu belirtti. Başkan Hançerli, Ak Parti Teşkilatına, Meclis Üyelerine, Muhtarlara teşekkür ederek, 3 Milyon 200 Bin m² alanda 101 Bin ağaç diktiklerini belirterek çalışmalarının yeni bağlanan mahallelerde de devam edeceğini dile getirdi. Merkezi hükümetin imkanlarını  Karatay’a aktardığını söyleyen Başkan Hançerli Karatay’ın toprak ve iklim yapısına uyumlu yatay kök salan ağaçlardan iğde, akasya ve dişbudak çeşitlerinden olan ağaçları toprakla buluşturacaklarını seçildiğini vurguladı. Karatay izcileri ile her programda bir araya gelmenin gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Hançerli, ağaçlandırma alanının hayırlı olmasını diledi. Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Uğur Kaleli Karatay Belediye Başkanı’na yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek ; “Son ağaç kuruduğunda, son balık tutulduğunda, paranın yenmeyecek bir şey olduğunu beyaz adam anlayacak” diyerek Bir Kızılderili  sözü ile yeşilin ve doğayı korumanın önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol ve izciler ağaçlandırma alanına geçerek 3700 adet fidanı toprakla buluşturdu.