Karatay'da engelli çocuklar için oyun grubu kuruldu

Karatay'da engelli çocuklar için oyun grubu kuruldu

Sosyal Belediyecilik alanında da faaliyetlerini sürdüren Karatay Belediyesi, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’a kazandırılan hizmetler içerisinde engellileri de unutmadıklarını ve her zaman onların yanında olmaya gayret sarf ettiklerini sözlerine ekledi. Herkes gibi engellilerinde dışarı çıkma, gezme, eğlenme gibi ihtiyaçları olduğunu dile getiren Hançerli, özellikle engelli çocukların buna daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Bu nedenle engelli çocuklara yönelik engelsiz çocuk oyun grupları kurduklarını ifade eden Başkan Hançerli, özel tasarlanmış ve diğer çocuklarla beraber kullanabilecek özellikte oyun gruplarının ilk olarak Olimpiyat Parkına kurulmasının ardından, Adalet Parkı ve yapımı devam eden Şehir Parkı'na da yerleştirildiğini vurguladı. Hançerli, parkta çocuk oyun grupları, salıncaklar, kaydırak ve döner kaydırak ile aileler için oturma gruplarının yer aldığını belirterek engelli çocukların kendileri için özel yapılan oyuncaklardan rahatlıkla yararlanabileceğini, zeminin kauçuk kaplama olduğunu ve diğer oyun gruplarından farklı olarak merdiven yerine rampa bulunduğunun altını çizdi.

        Yerel yönetimler olarak engelli nüfusuna hizmet etmekle mükellef olduklarının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediklerini dile getirerek onlara her alanda destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.