Karatay’da Emeklilerin Sağlık Durumları Düzenli Olarak Kontrol Ediliyor

Karatay’da Emeklilerin Sağlık Durumları Düzenli Olarak Kontrol Ediliyor

Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekipleri periyodik olarak her gün farklı bir emekli konağında sağlık kontrolleri gerçekleştiriyor

Emeklilerde erken dönemde görülebilecek şeker, kolesterol ve tansiyon yüksekliği gibi rahatsızlıkların tespit edilip gerekli tedbirlerin alınması ve ilgili poliklinik dallarına yönlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

 Emeklilerin sağlıklı kalmaları yönünde hizmet vermenin kendileri açısından önemli olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, ilçeye kazandırılan 19 emekli konağında bulunan emeklilerin daha sağlıklı günler geçirmelerine vesile olduklarını söyledi. Emekli Konakları sayesinde yoğun iş hayatından emekli olmuş insanımızın hoşça vakit geçirmeleri için güzel mekanlar sağlandığını belirten Hançerli, Karatay Belediyesi sağlık ekiplerinin çalışmaları neticesinde yapılan tahlil ve kontroller sonucunda rahatsızlığı tespit edilen emeklilere acil şifalar dileyerek, belediye sağlık ekiplerinin hafta içi her gün farklı bir emekli konağında 09.30 ve 10.30 saatleri arasında emeklilerin tansiyon, kan şekeri, kolestrol ve trigliserit ölçüm ve tahlillerinin yapıldığını da sözlerine ekledi.  Başkan Hançerli “Emeklilerimiz konaklarda bir araya gelerek sohbet ediyorlar, çaylarını içiyorlar, gazetelerini okuyorlar, emekli konaklarımız emeklilerimiz için bir kaynaşma ve dayanışma noktası oldu. İlk emekli konağımızı yaptıktan sonra diğerleri için kolları sıvadık. Konaklarımızda emeklilerimiz sosyalleşme imkanı bularak yeni dostluklar oluşturuyorlar. Düzenlediğimiz şehir içi ve şehir dışı gezilerimizle bazı emeklilerimiz farklı şehirleri görme imkanı buldukları gibi; bazı emeklilerimiz de yıllar önce gittikleri yerleri tekrar görerek hatıralarını yâd ediyorlar.”dedi. Onlara ettiğimiz hizmet bize dua olarak dönüyor. Emekli büyüklerimizin duasını yanımızda hissetmek bizim için çok değerli. "dedi.

Karatay Belediyesi, 19 Emekli Konağında 500’e yakın emekliye hizmet vererek sosyal belediyecilik faaliyetlerini sürekli ve yerinde uygulanan projelerle sürdürmeye devam ediyor.