Karatay'da Emekliler emin elde

Karatay'da Emekliler emin elde

Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri düzenli olarak Emekli Konaklarında sağlık kontrolleri gerçekleştiriyor.

Her gün farklı bir Emekli Konağında sağlık kontrolleri gerçekleştiren doktor ve hemşireler ilerleyen yaşlarda görülebilecek şeker, kolesterol ve tansiyon yüksekliği gibi rahatsızlıkların erken tespit edilip gerekli tedbirlerin alınması ve ilgili poliklinik dallarına yönlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

SAĞLIK DURUMLARI KONTROL ALTINDA

Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri emeklilerin daha sağlıklı bir emeklilik dönemi geçirmeleri için çalıştıklarını söyledi. Gerçekleştirilen tahlil ve kontroller sonucunda rahatsızlığı tespit edilen emeklilerin ilgili polikliniklere yönlendirildiğini belirtti. Yetkililer, hafta içi her gün farklı bir emekli konağında 09.30 ve 10.30 saatleri arasında emeklilerin tansiyon, kan şekeri, kolestrol ve trigliserit ölçüm ve tahlillerinin yapıldığını dile getirdi.

GEREKLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR

Sağlık kontrollerinin Karatay Belediyesi’nin Emekli Konaklarında belirli bir planlama ile gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, yapılan kontroller ile erken teşhis edilen rahatsızlıkların ileri de çok ciddi sağlık sorunlarının önlenmesi ve devam eden rahatsızlığın kontrol altında tutulması konusunda büyük önem taşıdığını vurguladı.

BAŞKAN HANÇERLİ'DEN 22. EMEKLİ KONAĞI MÜJDESİ

Öte yandan; Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan Emekli Konağı ve Muhtar Evi açılış için gün sayıyor. Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 22.Emekli Konağının 1.862 m² arsa üzerinde yapımı gerçekleştirilen Emekli Konağı ve Muhtar Evinin sosyal donatı kısmında kauçuk tabanlı çocuk oyun alanı, yürüme yolları ve yeşil alanlar yer alıyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Emekli Konaklarının sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği olduğunu dile getirdi. Başkan Mehmet Hançerli; Karatay’a 22 Emekli Konağı kazandırdıklarını vurgulayarak, emekli büyüklerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.