Karatay'da değişim devam ediyor

Karatay'da değişim devam ediyor

Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile adından sıkça söz ettiren Karatay Belediyesi; kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 2016 yılında 680 adet, 2017 yılının ilk altı ayında 521 adet yıkım ruhsatı düzenledi.

Ayrıca metruk bir hal almış, terk edilmiş ya da amacı dışında kullanılmaya müsait yapıların yıkımı; belediye ekiplerinin tespiti ve vatandaş ihbarları doğrultusunda değerlendirilerek Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Maili inhidamlık (çökme ihtimali olan) yapıların sayısı ise 2016 yılında 146 adet, 2017 yılının ilk altı ayında 86 adet olarak tespit edilerek yıkımları gerçekleştirilmiştir.

karatayda-degisim-devam-ediyor-(2).jpg

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli metruk binaların oluşturabileceği tehlikelere dikkat çekerek; "Kontrolsüz olarak kendiliğinden çökmeleri halinde can ve mal güvenliğini tehdit edecek bu yapıların Belediye ekiplerimizce yıkılmaları hem vatandaşlarımızın güvenliği için, hem de bu mekanlarda illegal işlerin yapılmasının önüne geçilmesi için gereklidir. Tehlike oluşturan metruk binaların yıkılması şehir estetiği açısından da çok önemlidir." dedi.

Karatay'da kentsel dönüşümün yolunu açmak içinde eski binaların yıkımının gerekliliğine değinen Başkan Hançerli; Karatay'ın sürekli bir gelişim içinde ilerlemesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.Haber Merkezi