Karatay’da çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor

Karatay’da çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe merkezinde ve mahallelerde bulunan çöp konteynerlerini sabunlu su ile yıkanarak dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçede eskiyen çöp sandıklarının yenileri ile değiştirildiğini belirterek Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün yıkama ve dezenfekte aracı ile kirlenen çöp konteynerlerini anında yıkayıp dezenfekte ettiğini söyledi. Çöp konteynerleri ve çöp aracı kasalarının temiz olmasının  önemine değinen Hançerli, belediye bünyesinde hizmet veren gezici konteyner yıkama, tamir ve dezenfekte aracı ile kirli ve yıpranmış çöp konteynerlerinin hem temizlendiğini hem de bakımının yapıldığını belirterek bu çalışmanın sık sık tekrarlandığını vurguladı. Karatay’ın daha düzenli ve temiz bir ilçe olması amacıyla, ilçenin estetiğini ve sağlığını ilgilendiren temizlik ile ilgili çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü dile getiren Başkan Hançerli, çöp konteynerlerinin ihtiyacı olan bakım ve dezenfekte çalışmalarının gezici araç ile yerinde yapıldığını kaydetti. “Halkımızdan isteğimiz çöplerini yere değil çöp konteynırlarının içerisine atmalarıdır” diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşlardan daha duyarlı hareket etmelerini isteyerek evsel atıkların çöp poşeti kullanılarak atılmasının önemine değindi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ayrıca modern kentlerde yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan kent temizliği ile ilgili çalışmaların bir program doğrultusunda ve bir disiplin içinde sürdürmekte olduklarını sözlerine ekledi.