Karatay'da Çöp Konteynerleri Yenileniyor

Karatay'da Çöp Konteynerleri Yenileniyor

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri eskiyen ve kırılan çöp konteynerlerini ve çöp kovalarını yenileri ile değiştiriyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe sınırları içinde ideal yaşam standartlarına uyumlu, toplum ve çevre sağlığı açısından etkin bir temizlik hizmeti sunmak ve yürütmek için çalışmalarını yerinde ve en etkin biçimde sürdürüyor.

resim656-001.JPG

Karatay’ı daha da temiz bir ilçe haline getirmek için faaliyetlerini aralıksız sürdüren Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçedeki caddelerin ve sokakların daha temiz tutulması için çöp konteynerlerini yeniliyor. Bu kapsamda ilçeye 1500 galvanizli konteyner ve 3 bin adet çöp kovası alındı. Alınan çöp kopteynerlerinin ve çöp kovalarının ihtiyaç olan cadde, ana arterler, sokaklar ve yeni bağlanan mahallelere dağıtımı devam ediyor. Okul ve cami önleri gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerdeki kırılan, eskiyen, tahrip olan ayaklı çöp kovaları da yenileri ile değiştirilirken, ihtiyaç duyulan bölgelere de yeni çöp kovaları montajı yapılarak kullanıma sunuluyor. İlçe genelinde yaklaşık 15000 civarı konteyner kullanıldığını aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Yetkilileri düzenli olarak bu konteynerlerde biriken çöplerin toplanıp yeni çöp sahasında bertaraf edildiğini, günlük ortalama 400 ton çöpün toplandığını kaydetti.

Haber Merkezi 

karatayda-cop-konteynerleri-yenileniyor-(3).jpg