Karatay'da çini sergisi

Karatay'da çini sergisi

Karatay Belediyesi Zemburi Emekli Konağında; İŞKUR, Kızılay ve Karatay Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde ve KADEM desteği ile açılan “Yabancı Uyruklu Bayanlara Yönelik Çini İşleme Kursu” sergisi ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

 

Karatay Belediyesi Zemburi Emekli Konağında; İŞKUR, Kızılay ve Karatay Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde ve KADEM desteği ile açılan “Yabancı Uyruklu Bayanlara Yönelik Çini İşleme Kursu” sergisi ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Sergi ve sertifika törenine Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay Halk Eğitim Müdürü İbrahim Sardoğan, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, KADEM Konya Şubesi Temsilcisi Aytül Dağ, kurs eğitmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

KADEM Konya Şubesi Temsilcisi Aytül Dağ, aileyi önceleyen, milli ve manevi değerlerini önemseyen, iş hayatında sosyal hayatta ve aile hayatında aktif kadınlar yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek; yabancı uyruklu bayanların el sanatlarına yönelmelerinin kişisel gelişimleri ve ailede hayatlarındaki statüsü açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş istihdamın sağlanmasında yetişmiş elemanın önemine dikkat çekerek; mesleki eğitim veren kursların sağladığı gelişimin önemine değindi. Karatay Halk Eğitim Müdürü İbrahim Sardoğan, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu dile getirerek; yabancı uyruklu bayanların üretimde emekleri ile yer alabilmesi ve gelenekli bir el sanatımız olan çiniciliği öğrenmeleri için başlatılan kurs sonucunda başarılı çalışmaların ortaya çıkmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, gerçekleştirilen kursun birliğimizi pekiştirmek ve yüksek sanat kültürümüzü yabancı uyruklu kardeşlerimize de aşılamak gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getirdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, zorlu savaş koşulları nedeniyle vatanlarından koparak ülkemize ve şehrimize gelen yabancı uyruklu bayanların çini kursuna katılarak hem meslek hem de kültürel birikim kazanmalarından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli,  savaşlarda kadınların ve çocukların hem psikolojik hem de fiziksel olarak en büyük zorlukları yaşadığına ve en büyük yaraları aldığına dikkat çekerek; hayatlarının normalleşmesi ve savaş sonrası psikolojik travmaları atlatmaları için sosyal ve kültürel faaliyetlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Karatay Belediyesi olarak elimizden geldiğince eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Hançerli, gerçekleştirilen kursta emeği geçenlere teşekkür ederek; kursiyerleri de başarılarından dolayı teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, vefakar, hoşgörülü ve yüce Milletimizin, en zor günlerinde ülkemize sığınanlara sahip çıkmasının takdire şayan asil bir davranış olduğunu dile getirerek; yabancı uyruklu bayanlara yönelik çini kursunun düzenlenmesinin de kardeşliğimizin pekiştirilmesi adına çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Tüm emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Parlar, birliğimizin ve beraberliğimizin daim olacağından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini vurguladı.

 

Protokol, konuşmaların ardından çini sergisini inceledi. Sergilenen eserler protokolden büyük beğeni topladı. Serginin ardından kursiyerler protokolün elinden sertifikalarını alarak büyük mutluluk yaşadı.