Karatay'da 2500 ağaç dikildi

Karatay'da 2500 ağaç dikildi

Karatay Belediyesi düzenlendiği ağaç dikim programıyla 2500 ağacı toprakla buluşturdu.

Saraçoğlu Mahallesi Sardunya Sokakta düzenlenen programa Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı. Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Karatay Belediye Meclis Üyesi Ethem Örge, Saraçoğlu bölgesinin ağaca daha ihtiyaç duyulan bir bölge olduğunu ifade ederek Karatay Belediyesinin yeşile verdiği önemi dile getirdi.

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Geçtiğimiz hafta Orman Bölge Müdürlüğü ve KTO Karatay Üniversitesi ile ortaklaşa 800 ağacın dikim törenini gerçekleştirdiklerini bu hafta ise Hasan Ali Yücel, Toki Mustafa Çetin ve Mehmetçik Orta okulu öğrencileriyle 128 Bin m² ağaçlandırma alanında 2500 'e yakın ağaç dikileceğini söyledi. Karatay'da bugüne kadar 3 Milyon 38 Bin m² alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını dile getiren Uzbaş, dikilen ağaçların sadece görselliği değiştirmekle kalmayıp, bizlere temiz bir hava sağlamakta olduğunu belirtti. Başkan Vekili Mehmet Uzbaş ayrıca ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmalarının ardından Gladiçya, Sofora, İğde, Akasya, Dut ve Akça ağaç çeşitlerinden oluşan 2500 ağaç törene katılan protokol ve öğrenciler tarafından dikildi.