Karatay Müftülüğünce düzenlenen yaz Kur'an kursları sona erdi

Karatay Müftülüğünce düzenlenen yaz Kur'an kursları sona erdi

Karatay Müftülüğünce "Camiye Koşalım, Kur'an ile Buluşalım" sloganıyla 23 Haziran'da başlatılan yaz Kur'an kurslarının tamamlanmasının ardından kapanış programı gerçekleştirildi.Mevlana...

 Karatay Müftülüğünce "Camiye Koşalım, Kur'an ile Buluşalım" sloganıyla 23 Haziran'da başlatılan yaz Kur'an kurslarının tamamlanmasının ardından kapanış programı gerçekleştirildi.

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda düzenlenen program, KONEVİ-DER Kur'an Kursu öğrencilerinden Bilal Erfidan'ın Kur'an tilavetiyle başladı.

Konya Müftüsü Ali Akpınar, yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim ve çocuk eğitiminin önemine dikkati çekti.

Yaz kurslarının kapatılmasının Kur'an'ın da kapatılması anlamına gelmediğini ifade eden Akpınar, Kur'an ile her zaman irtibatın devam etmesi gerektiğini belirtti.

Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise yaz tatilinde çocukları camilerde ve kurslarda buluşturmanın önemine değindi. Arslantürk, 900 öğretici ve din görevlisiyle 20 bin öğrenciye eğitim sunduklarını belirterek, çocuklara sadece yaz kurslarında olmayıp kış ayları döneminde de camiler ve Kur'an kurslarında istenilen zaman dilimlerinde eğitim vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Şiirler, Esma-ül Hüsna, Veda Hutbesi, drama ve ilahi korolarının yer aldığı programda, öğrencilerin sergilediği mehter takımı ve sema gösterisi de programa renk kattı.

Programa, Karatay Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Öztürk, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri, kurs öğrencileri ve çok sayıda misafir katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı