Karatay kışa hazır

Karatay kışa hazır

Havaların soğumasıyla birlikte kar yağışlarının ilçeyi ulaşım yönünden olumsuz etkilememesi açısından hazırlıklarını tamamlayan Karatay Belediyesi, özellikle yeni bağlanan mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kış mevsiminin olumsuz geçmesi durumunda belediye olarak bir takım tedbirler alındığını ve kışa hazır olduklarını ifade etti. Özellikle yeni bağlanan mahallelerde yol yapım ve düzenleme çalışmalarının yanı sıra 4 bıçaklı tuz solüsyon aracı, 2 solüsyon aracı, 9 greyder, 6 büyük kepçe, 6 bekoloder kepçe ve 5 mini kepçe araçlarıyla müdahale ekibinin hazır beklediğini kaydeden Hançerli, 150 ton tuz ve 80 ton solüsyon alınarak stokta hazır olduğunu vurguladı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte ekiplerin Obruk, İsmil, Ovakavağı, Hayıroğlu ve Yarma mahallelerinde yollara tuz ve solüsyon atma çalışmalarına başlanıldığına da dikkat çeken Başkan Hançerli, bir taraftan tuzlama ekipleri, bir taraftanda iş makineleriyle kar temizliğinin yapıldığını dile getirdi. "Hemşehrilerimizin Kış'tan ve kardan en az etkilenmeleri noktasında üzerimize düşeni yapacağız" diyen Başkan Mehmet Hançerli, aşırı buzlanma nedeniyle yaşanabilecek trafik kazalarına karşı yapılacak tuzlama çalışmaları için yeterli miktarda tuz alımının sağlandığını hem karılmış vaziyette hem de solüsyon olarak alınan tuzun Belediyemiz Tatlıcak tesislerinde depolandığını dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ayrıca teknoloji neyi gerektiriyorsa Karatay'ın yeni bağlanan mahalleleriyle birlikte cadde ve sokaklarında uygulanacağını sözlerine ekledi.