Karatay Kadın Meclisi Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret etti

Karatay Kadın Meclisi Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret etti

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret etti.

Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında Karatay'da gidilmedik mahalle, ziyaret edilmedik hane bırakmayan Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ihtiyaç sahibi  olan vatandaşlara manevi destek ziyaretlerine devam ediyor. Kadın Meclisi bu kapsamda Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti. Kadın Meclisi psikolojik sıkıntılar nedeniyle tedavi gören hastalara ziyarette bulunarak manevi destek verdi. Konya Numune Hastanesi'nde şizofren, bipolar bozukluk gibi psikiyatrik hastalığı olan vatandaşların tedavi olduğunu ve hastaların el sanatları, müzik gibi bu tedavileri destekleyici aktiviteler yaptığını söyleyen hastane yetkilileri, "Yaklaşık 300 kayıtlı hastamız var. Hastalarımız  evden alınarak; gelemeyenler ise evlerinde takip edilerek tedavileri yapılıyor. İlaçlarını düzenli kullanıp kullanmadıkları kontrol ediliyor. Amacımız hastalarımızı topluma kazandırmak ve kendi hayatlarını sürdürebilecek duruma getirmektir" ifadelerine yer verdi.

Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ni gezen ve hastalara yönelik sanatsal faaliyetleri de takip eden Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar ziyaretlerine ara vermeden devam ettiklerini belirterek; "Her türlü hastalık ve sıkıntı herkesin başına gelebilir. Psikolojik rahatsızlığı olan ve kendi zihinsel  dünyalarında yaşayıp dış dünyadan kopuk olan vatandaşlarımızı tedavi ederek onları topluma kazandırmanın  büyük bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan değerli çalışanlarımıza özverilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak vatandaşlarımızın da memnuniyetle karşıladığı bu ziyaretlerimizi devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

Gerçekleşen ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yetkilileri ziyaretlerinden dolayı Kadın Meclisi'ne teşekkür etti. Haber Merkezi