Karatay Belediyesinden Konya'nın kültür ve sanat hayatına katkı

Karatay Belediyesinden Konya'nın kültür ve sanat hayatına katkı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından minyatür sanatçıları Ayşe Ülker Erke’nin “Alem Dönüyor; Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler” ile Dilek Yerlikaya’nın “Haneler” ana temalarından oluşan minyatürlerin sergisi açıldı.

 

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından minyatür sanatçıları Ayşe Ülker Erke'nin “Alem Dönüyor; Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler” ile Dilek Yerlikaya'nın “Haneler” ana temalarından oluşan minyatürlerin sergisi açıldı.

 

Hazreti Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, çeşitli programlarla devam ediyor. Karatay Belediyesi de on binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi gösterdiği etkinlikler kapsamında Minyatür Sanatçıları Ayşe Ülker Erke'nin “Alem Dönüyor; Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler” ile Dilek Yerlikaya'nın “Haneler” konulu minyatür sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

“Mevlevihanelerin İslam kültür ve medeniyetine önemli katkıları olduğu aşikardır”

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Panorama Konya Müzesi'ndeki serginin açılışında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlevihanelerin tarihi boyunca ulaştığı her yerde bütün devlet yöneticileriyle halk tarafından ilgi görüp sahiplenildiğini, 7 asırdır dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın gönüllerinde yer ettiğini belirtti. Başkan Kılca, “Mevlevihaneler, faaliyete geçtiği her sosyal ve kültürel ortamda Türk kültür ve tefekkürünün, fahri ateşesi gibi hizmetlerde bulunmuşlardır. Mevlana Dergahı başta olmak üzere Anadolu'nun ve dünyanın birçok yerine açılan Mevlevihanelerin İslam kültür ve medeniyetine önemli katkıları olduğu aşikardır. Mevlevihaneler, din, ahlak ve sanatın gücünü birleştirip insanların Hakk'ı arama ve ilahi aşkla arınmalarına kandil olan ‘İnsan' halini almıştır. 41 yıl gibi uzun bir dönemde arşivleme, araştırma ve sonuçta Mevlevilik ve Mevlevihanelerin minyatürlerle çizilebilmesini sağlayan kıymetli Minyatür Sanatçımız Ayşe Ülke Erke hanımefendiye ve Dilek Yerlikaya'ya şükranlarımı sunuyorum. Mevlana, Mevlevilik, Mevlevihaneler ve eserlerini içine alan her türlü çalışmayı yapmak bu çalışmaları desteklemek bizlerin vazifesidir. Çünkü bizler, Hazreti Mevlana diyarı Konya ve Karatay'a hizmet ediyoruz ve bundan büyük şeref duyuyoruz” ifadelerini kullandı