Karatay Belediyesi'nden Dürdane Çek'e yeni tekerlekli sandalye

Karatay Belediyesi'nden Dürdane Çek'e yeni tekerlekli sandalye

Karatay'da yaşayan zihinsel ve bedensel engelli Dürdane Çek'in tekerlekli sandalyesinin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalınmasının ardından Karatay Belediyesi Çek'e yeni tekerlekli sandalye hediye etti

Karatay’a kazandırılan her türlü hizmet çerçevesi içerisinde engellileri de unutmayan ve her zaman onların yanında olmaya gayret sarf eden Karatay Belediyesi tekerlekli sandalyesi çalınan Dürdane Çek'i de unutmadı. Önceki gün akşam saatlerinde eve gelen Hasan Çek, apartmanın girişine koydukları ablası zihinsel ve bedensel engelli 26 yaşındaki Dürdane Çek'in tekerlekli sandalyesinin yerinde olmadığını fark etti. Arabanın çalındığını anlayan Anne Sevim Çek ise polise ihbarda bulundu. Durumu öğrenen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise tekerlekli sandalyesi çalınan Çek'e yenisini hediye etti. Dürdane Çek'in yeni tekerlekli sandalyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Gündoğar Şenyiğit tarafından teslim edildi.

"Engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirtti. Başkan Hançerli, yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet etmekle mükellef olduklarının altını çizerek gerçekleştirilen yatırımlarda engellilerin rahat bir yaşam sürmesi açısından ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini dile getirdi. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediklerini ifade eden Başkan Mehmet Hançerli, engellilerin de diğer vatandaşlar gibi rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için kendilerine her alanda destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Anne Sevim Çek ise, "Devletimizin bize emanet etmiş olduğu çocuğumun tekerlekli sandalyesi çalındı. Karatay Belediyemiz de durumu öğrenince bize hemen yeni sandalyemizi getirdi. Allah Başkanımızdan razı olsun teşekkür ederiz" dedi.