Karatay Belediyesi hayvanların yanında

Karatay Belediyesi hayvanların yanında

Karatay Belediyesi, kar yağışının etkisiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için düzenli olarak gerçekleştirdiği besleme çalışmalarını arttırarak sürdürüyor.

Karatay Belediyesi, kar yağışının etkisiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için düzenli olarak gerçekleştirdiği besleme çalışmalarını arttırarak sürdürüyor. Karatay Belediyesi ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen kedi ve köpek besleme istasyonu ile sokak hayvanlarını yaşama bağlıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri; Karatay’ın muhtelif mahallelerinde 24 adet köpek, 12 adet kedi besleme istasyonu ve 200 adet kuş evi bulunduğunu ifade etti. Karatay’ın muhtelif mahallelerinde haftanın belirli günlerinde 1,5 ton köpek maması, 150 kilogram kedi maması dağıtıldığını aktaran yetkililer, karlı havalarda ise kuşlar için buğday dağıtılarak yaşam mücadelelerine destek verdikleri söyledi. Yetkililer, "Hava sıcaklıklarının düşmesi en çok hayvanları etkiliyor. Yiyecek bulamayan hayvanlar donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Biz sokak hayvanlarının bu duruma düşmemesi için yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

karatay-hayvanlarin-yninda-(2).jpg

HEPİMİZ SOKAK HAYVANLARINA KARŞI DUYARLI OLMALIYIZ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; hava sıcaklıklarının dondurucu seviyelere kadar düştüğü bu günlerde sokak hayvanlarına karşı hepimizin duyarlı olması gerektiğini belirtti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi’nin kış şartlarının ağır geçtiği dönemlerde sokak hayvanları için bıraktığı yiyecek miktarını daha da arttırdığını söyleyerek; özellikle kış aylarında havaların soğuması ve olumsuz hava şartları karşısında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik bu tür çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve her canlının yaşam hakkına saygı duymanın hepimizin önceliği olması gerektiğini vurguladı.

karatay-hayvanlarin-yninda-(4).jpg

karatay-hayvanlarin-yninda-(1).jpg