Karapınar'da Hasar Tespit Çalışmaları

Karapınar'da Hasar Tespit Çalışmaları

KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeni ile zarar gören ekili alanlarda İlçe Hasar Tespit Komisyonu hasar tespit çalışması...

KONYA (AA) - Karapınar ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeni ile zarar gören ekili alanlarda İlçe Hasar Tespit Komisyonu hasar tespit çalışması yapıldı.

İlçenin bazı bölgelerinde yağan dolu hububat alanlarında hasara yol açtı.

Ekili alanlarda Karapınar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Karapınar Ticaret Borsası Sekreteri Halil Tüysüz, Karapınar Ziraat Odası Genel Sekreteri Nadi Özdil'den oluşan İlçe Hasar Tespit Komisyonu incelemelerde bulundu.

Karapınar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, yaptığı açıklamada, dolu yağışının Karatay İlçesi Esentepe mevkisinden başlayıp Emirgazi ilçesine kadar uzandığını belirtti.

Özellikle hububat alanlarında hasar oluştuğunu vurgulayan Gökçe, "Yaklaşık 100 bin dekarlık alanda dolu zarar verdi. Bu zarar kimi bölgelerde yüzde 30 bazı bölgelerde ise yüzde 70 civarındadır. Bakanlar kurulu kararı ile çiftçi kayıt bilgi sistemine kayıtlı olan çiftçilerimizin düşük faizli kredileri 1 yıl boyunca ertelenecektir. İlçe Hasar Tespit Komisyonu tarafından da hasar tespit raporu hazırlanıp yetkili mercilere ulaştırılacaktır. Bu şekilde çiftçilerimizin borç ertelemeleri gerçekleşecektir."

Komisyon, Acıkuyu, Kanlıargaç, Beşağıl, Karabaş, Dikmen, Çıralı, Meyil, Karadölek, Eşekkıran, Sinnerlik ve Kangan boğazı mevkilerinde hasar tespit çalışması yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı