Karapınar'da "Açık alan satıcıları eğitim kursu" sona erdi

Karapınar'da "Açık alan satıcıları eğitim kursu" sona erdi

Karapınar ilçesinde "Açık alan satıcıları eğitim kursu" sona erdi.Kurs Öğreticisi Gıda Teknikeri Aynur Nakipoğlu, 32 saat süren kursa katılanların yazılı imtihana tutulacağını...

 Karapınar ilçesinde "Açık alan satıcıları eğitim kursu" sona erdi.

Kurs Öğreticisi Gıda Teknikeri Aynur Nakipoğlu, 32 saat süren kursa katılanların yazılı imtihana tutulacağını ve başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.

Bu kursun belgesini alanlar rahatlıkla kantinlerde, park ve bahçe gibi açık alan işletmelerinde satıcılık yapabileceklerini ifade eden Nakipoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tür meslek edindirme kurslarının eğitimli ara elamanların yetişmesi sayesinde ülkemizin hem maddi hem de manevi yönden desteklenmesine katkı verdiğine inanıyorum. Çünkü kalifiyeli, bilgili, el becerisi artmış, yeni malzeme ve teknolojilerle donatılmış çağdaş belgeli ustaların ya da ara elamanların iş yapmalarının daha faydalı olacağı ve sorunların en aza ineceği kanaatindeyim. Ev ve ülke ekonomilerine ciddi katkılar sağlayacaklardır. Kursiyerlerimiz çok başarılıydılar. Kursta verdiğimiz bilgileri çok çabuk algılayarak bu meslekte başarılı olacaklarını gösterdiler."

Kaynak:Haber Kaynağı