Karapınar MYO’da mezuniyet sevinci

Karapınar MYO’da mezuniyet sevinci

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

 

 

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Diplomalarını alan öğrenciler, törende hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Törende ayrıca TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi”, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan’a takdim edildi.

Karapınar Aydoğanlar MYO Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan, TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş, müdürler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan, yaptığı konuşmada, “TSE’nin son standartlarından olan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardı’nı eğitim öğretim faaliyetlerinde uygulayarak kaliteyi arttırmayı, uluslar arası standarda getirmeyi amaçlayan ve iş akışını buna göre planlayan yüksekokul yönetimi, öğrenci odaklı ve eğitim öğretimde kalitesinin arttırılmasıyla ilgili çalışmalarını son 6 ay içerisinde son derece azimli, disiplinli, özverili ve fedakarca çalışmalar gerçekleştiren yönetici ve personeliyle TSE’nin son standarlarından olan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönötem Sistemi Belgesinin TSE Başdenetçilerin tarafından gerçekleştirilen denetlemeler sonucunda ‘sıfır’ hatayla almaya hak kazanmıştır. Bu vesileyle mezuniyetlerin üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“VATAN YOKSA HİÇBİR ŞEY YOK”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, mezuniyetlerin hayırlı olmasını dileyerek, “Bu toprakları bizlere vatan yapan atalarımızın, bizlerin omuzları üzerine yüklediği mesuliyetler var. Tarihi, kültürel birikimimizin, dinimizin, milliyetimizin, bu topraklarda var olmamızın ve insan olmamızın, kul olmamızın bize yüklediği mesuliyetler var. Biz diyoruz ki; ‘Selçuk Üniversitesi mezunları, ahlaklı, erdemli olacaklar. Vatansever olacaklar.’ Vatan yoksa hiçbir şey yok. Mezuniyetinizin, diplomanızın, üzerinize giydiğiniz cübbelerin hiçbirinin önemi yok. Vatan yoksa hiçbir şey yok. 15 Temmuz’da bu ülke direkten döndü. Yüreğinde vatan sevgisini hisseden insanlar tarafından yaklaşık 250 şehit ve 2 bine yakın yaralının sayesinde ve o gün iradesini bu vatanı kurtarmak üzere sokaklarda tecelli ettiren insanların sayesinde direkten döndü. Aksi takdirde bugün işgal edilmiştik. O nedenle önce vatan diyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, TSE Konya Koordinatörü Hasan Demirtaş, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan’a takdim etti. Çumra Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Mehteran Takımı’nın konseri sonrasında, protokol üyeleri ve öğretim üyeleri, öğrencilere diplomalarını verdi. Diplomalarını alan öğrenciler, törende hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Mutluluklarını aileleriyle paylaşan öğrenciler, fotoğraf kareleriyle anılarını ölümsüzleştirdi.Haber Merkezi