Karapınar Devlet Hastanesi'ne Diyaliz ve Tomografi Ünitesi

Karapınar Devlet Hastanesi'ne Diyaliz ve Tomografi Ünitesi

Karapınar Devlet Hastanesi bünyesindeki diyaliz ünitesi ve tomografi cihazının açılışı gerçekleştirildi.

Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Babur, mayıs ayında taşındıkları yeni hastanede önemli eksikliklerin giderilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan ve resmi açılışını yaptıkları diyaliz ünitesi ile tomografi cihazının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin her köşesinde insan onuruna yakışır hizmetler yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletle arasına mesafe koymayan AK Parti, her zaman olduğu gibi milletin istek ve taleplerine karşılık verebilen tek adres olmaya devam ediyor. Sağlık alanında devrim yapan hükümetimiz, bütün hastanelerde hekim seçme hakkı uygulamasını hayata geçirdi. 2010 yılından beri yatağa bağlı hastalar için evde hizmet bakım uygulaması devam ediyor. Toplum temelli ruh sağlığı hizmetlerini başlattık. 81 ilde kanser tarama ve erken teşhis için tarama ve eğitim merkezlerini kurduk. Kamuya ait yerlerde muayenehane sayılarını arttırarak, vatandaşları muayene kuyruğundan kurtardık."

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk'in duasının ardından açılış gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, KonyaKamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile diğer davetliler katıldı.