Karapınar Belediyersinden "Atık projesi"

Karapınar Belediyersinden "Atık projesi"

Karapınar Belediyesi ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) arasında Belediye sınırları içerisinde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve...

 Karapınar Belediyesi ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) arasında Belediye sınırları içerisinde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrıştırılmasına yönelik sözleşme imzalandı.

 Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış alan vakfa bağlı Can Akbaş Kağıt Hurdacılık Şirketi ile yapılan bu sözleşme kapsamında cam, metal, plastik, kompozit, kağıt ve karton gibi geri kazanımlı ambalajların evsel atıklardan ayrı olarak toplanması ve değerlendirilmesinin yapılacağını söyledi.

Bununla ilgili olarak Belediye Başkanlığının koordinasyonu ile resmi kurumlara iç mekan kutuları ve açık alanlara da konteynerler bırakılarak toplama işlemleri yapılacağını dile getiren Yaka, ayrıca konu ile olarak eğitim faaliyetleri yapılacağını bildirdi.

Başkan Yaka, şunları kaydetti:

"Bu proje ile katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinecekler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol almalarına katkı sağlayacaklardır. Sağlıklı yaşamın ön koşulu olan doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir şekilde korunması için doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda tüketim sonucu oluşan plastik, cam, metal, kağıt ve karton gibi ambalaj atıklarının oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sağlıklı bir geri kazanım sisteminin oluşturulması için, modern belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı