Karanfilköy'ün kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi

Karanfilköy'ün kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi

İBB Meclisi, CHP Grubu'nun itirazı üzerine kentsel dönüşüm raporunu yeniden görüştü - CHP'li üyelerin ret oyuna rağmen Karanfilköy mevkisi yeniden kentsel dönüşüm alanı ilan edildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde CHP Grubu'nun itirazı üzerine tekrar görüşülen "Karanfilköy'ün kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi"ne ilişkin rapor kabul edildi.

CHP Grubu, Beşiktaş Akatlar Mahallesi'ndeki Karanfilköy mevkisinin "Kentsel Dönüşüm Alanı" ilan edilmesi kararının yeniden görüşülmesini talep etti.

Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, 13 Eylül'deki oturumda görüşülen Karanfilköy konusunda, grup olarak olumsuz oy vermeyi planladıklarını fakat ortaya farklı bir sonuç çıktığını belirterek, düzeltme yapılmasını istedi.

Balyalı, "Biz o oylamada grup olarak ret oyu verecektik. Ancak bizden kaynaklı maddi bir hata nedeniyle oy birliği olarak kayıtlara geçti. Onun için 13 Eylül günü görüştüğümüz 135 numaralı raporun tekrar görüşülerek oylanmasını istiyoruz." dedi.

Bunun üzerine Meclis Birinci Başkanvekili Ahmet Selamet, önceki oturumda oy birliğiyle kabul edilen raporu yeniden oylamaya sundu.

CHP'li üyelerin ret oyuna rağmen Karanfilköy ile ilgili karar, AK Partili üyelerin oy çokluğuyla kabul edilerek Meclis'ten geçti.

Akatlar Mahallesi'nin kuzeyinde, TEM Otoyolu'nun kenarında yer alan ve kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine karar verilen 200 bin metrekare alan üzerindeki Karanfilköy, İBB'nin mülkiyetinde bulunuyor.

Arazi üzerinde 628 bina, 623 konut birimi, 81 iş yeri, bir cami, sağlık ocağı ve Beşiktaş Belediyesi'ne ait garaj bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :