Karamercan’dan Memleket’e ziyaret

Karamercan’dan Memleket’e ziyaret

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Memleket gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sami Gediz’i ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 Başkan Karamercan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü  dolayısıyla ziyaret ettiği Yazı İşleri Müdürü Gediz’i tebrik etti. Ziyarette gazetecilerin sorunları ve zorluklarını dinleyen Karamercan, her şeye rağmen, gazeteciliği doğru, ilkeli ve tarafsız yapan gazetecilere minnettar olduklarını söyledi. Kamuoyunu bilgilendirmede ve ülkenin değerlerine destek verme konusunda gazetecilerin örnek bir model olduğunu da vurgulayan Karamercan, “Görevlerini yerine getirirken her türlü fedakarlığı gösteren, zamana ve mekana bağlı kalmaksızın çok zor, zaman zaman tehlikeli şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum" diye konuştu. Ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ileten Gediz, ilkeli gazetecilik ve tarafsız haber anlayışıyla kamuoyuna hizmet verilmeye çalıştığını söyledi. Gediz,

“Yeni yıla büyük umutlarla girdik”

Başkan Ali Osman Karamercan, ziyaretti sırasında yeni yıla ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. ‘Yeni yıla büyük umutlarla girdik” diyen Karamercan, “Ülke olarak ekonomiyi ayakta tutmalıyız. Bunu en iyi sağlamanın yolu ise sürekli olarak üretmek ve ihracatı artırmak. Biz esnaflar olarak ülke içerisinde üretime hızlı şekilde devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de Milli ekonomik kararlarla beraber adım atmaya devam edeceğiz” dedi. 2017 yılında büyük umutlarla beklenen Sicil Affı Yasası’nı da değerlendiren Karmercan, “Yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı (6) ay içinde borcunun 'tamamını' ödeyen, aftan yaralanabilecek. Borçlarını, yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde 'yeniden yapılandıranlar' yaralanabilecek. Bu yasa esnaflarımız için büyük önem taşıyor. Esnaflarımızın ayakta kalması ve işlerini büyütmesi için beklediğimiz bu yasa, umarız ki en kısa zamanda çıkar ve yasalaşır” şeklinde konuştu.